Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Clubtijdrit 2013  WTC Velocitas uit Best
 

 

Tijdrit 2013 WTC Velocitas uit Best

Marcel v.d. Honing en Hanneke van Breugel winnaars clubtijdrit WTC Velocitas
Sinds 1993 organiseert de tijdritcommissie van de Bestse wielervereniging WTC Velocitas hun jaarlijkse tijdrit. Dit jaar kon de organisatie zich verheugen op een grotere deelname dan in de vorige edities. Om de tijdrit wat toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor de leden van de wielervereniging heeft de tijdritcommissie besloten de tijdrit met een ronde in te korten naar 19,62 kilometer. Dit resulteerde meteen in een grotere deelname aan de tijdrit.  28 deelnemers melden zich aan het vertrek voor hun tijdrit op het parcours Broekstraat, Mosselaarweg, Mortelsgraaf, Liempdsedijk, Lieringsedijk en Huiskenshoek.  

De organisatie van de tijdrit was wederom in deskundige handen van Jan Vogels, Jan Spijkerboer en Nol Wagenaars en tijdwaarnemer Mari van Oirschot. De organisatie had weer prima werk afgeleverd. De bochten netjes geveegd en vlaggers bij de kruisingen moesten een zo veilig mogelijk verloop van de tijdrit garanderen. Onder het toeziend oog van de aanwezige supporters, tijdwaarneming en jury werden de deelnemers om de minuut op weg gestuurd voor een sportieve strijd om de “Wil Basten wisseltrofee”.
Onder de 28 deelnemers gaan ook 3 dames de onderlinge strijd met elkaar aan. Laura van Haandel, in 2011 nog winnares van de Dames Wisselbeker, fietste naar een eindtijd van 34.43 minuten wat haar een derde plaats opleverde in het damesklassement. Mirjam van Oirschot boekt elk jaar nog winst wat betreft haar gemiddelde snelheid en behaalde met een eindtijd van 34.26 minuten en een gemiddelde snelheid van 34,2 km/uur een verdienstelijke 2e plaats. Overtuigende winnares in de damescategorie was ook dit jaar Hanneke van Breugel met een puike eindtijd van 31,20 minuten (37,6 km/uur). De winnares kreeg bij de huldiging uit handen van  Nol Wagenaars de Dames Wisselbeker uitgereikt.
Bij de heren melden zich dit jaar veel nieuwe, maar ook ervaren, tijdrijders aan het vertrek. Thieu Sillekens maakte na jaren van afwezigheid zijn rentree bij de clubtijdrit en dat ging hem getuige de einduitslag weer goed af.

Thieu reed een zeer constante rit en behaalde met een eindtijd van 29.59 minuten en een gemiddelde snelheid van 39,3 km/uur een 3e plaats. Een nieuwkomer uit onze vereniging liet zien ook uit het goede tijdrithout gesneden te zijn. Koen van de Wiel denderde de top drie binnen met een prachtig gereden tijdrit. Een tijd van 29.24 minuten (gemiddeld 40,04 km/uur) was voor Koen reden tot juichen want een 2e plaats werd zijn deel. Net als in de damescategorie werd ook in de herencategorie de strijd overtuigend beslist in het voordeel van nieuwkomer en specialist in het onderdeel tijdrijden, Marcel van der Honing. Marcel geselde de trappers en liet de klokken stilstaan op 27.56 minuten en een formidabel gemiddelde van 42,1 km/uur. Marcel van der Honing kreeg ook uit handen van Nol Wagenaars de “Wil Basten wisseltrofee” overhandigd voor zijn 1e plaats in de herencategorie.
Daarnaast streden alle overige deelnemers natuurlijk hun eigen strijd en leverden een prima prestatie door toch maar een rit van 19,6 km zo hard mogelijk te durven rijden. Iedereen rijdt naar vermogen en ook deze deelnemers verdienen daarom een pluim. Verder nog een compliment aan alle vrijwilligers die het weer mogelijk maakte deze tijdrit te organiseren.17-06-2013
 
 
Tijdrit WTC Velocitas
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)