Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer 2013 finish in Boxtel
 

 

Etappschema Ster ZLM Toer bekend


De organisatie van de Ster ZLM toer Grote Prijs Jan van Heeswijk heeft vandaag het routeschema voor de editie van 2013 bekend gemaakt.
De wedstrijd die van 12 tot en met 16 juni zal worden verreden begint met een proloog in Goes.
De 2e etappe voert de karavaan door de “ Baronie van Breda” met start en finish bij het stadion van voetbalclub NAC in Breda. De traditionele etappe in het Limburgse Heuvelland vertrekt en eindigt in het Limburgse wielerdorp Buchten. Ook in 2013 zal de Koninginnerit worden verreden in de Belgische Ardennen. Bij het stuwmeer van La Gileppe zal de finish liggen van een etappe die begint in Verviers.
Het evenement wordt op zondag 16 juni afgesloten met een etappe door de provincie Noord-Brabant.

De rit start in Gerwen en finisht na enkele omlopen door het ” Groene Woud” in Boxtel.
Voorzitter Anton Ganzeboom van de organiserende Stichting Wielerbelang Schijndel is blij dat dat het evenement weer vijf dagen zal duren. “Het is een hele toer geweest om het geheel rond te krijgen maar het is ons gelukt om weer vijf etappes te organiseren.
Ganzeboom is tevens verheugd met de nieuwe start en finishplaatsen. “ Ik denk dat we met Goes, Breda en Buchten plaatsen hebben waar de wielersport leeft gelet op de getoonde ambities en de vele evenementen die er in het verleden al hebben plaatsgevonden terwijl ook Gerwen als kleine dorpskern de wielersport al vele jaren omarmt.”
 
In Boxtel verwacht de organisatie weer een groot feest zoals dat ook in 2012 het geval was.
“De finish vorig jaar in Boxtel was een prima afsluiting van een geslaagd evenement met heel veel toeschouwers.  We zijn dan ook bijzonder blij dat ook in 2013 de laatste etappe in Boxtel zal eindigen” aldus Ganzeboom.
In 2012 waren er twee finishpassages, dit jaar zal de finish aan de Stationsstraat in totaal drie keer worden gepasseerd. Bij de eerste doorkomst is er op de meet een puntensprint waarna er nog een grote en een kleine omloop door het Groene Woud zullen volgen.

Etappeschema Ster ZLM Toer Grote Prijs Jan van Heeswijk 2013.

woensdag 12 juni 1e etappe       Proloog in Goes
donderdag 13 juni 2e etappe     Breda-Breda
vrijdag 14 juni 3e etappe             Buchten-Buchten
zaterdag 15 juni 4e etappe         Verviers- La Gileppe
Zondag 16 juni 5e etappe           Gerwen-BoxtelBron Ster ZLM tour


26 06-2013
 
 
Ster ZLM Tour
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)