Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

GrandPrix Groenendaal 2015; Robin Blummel
 

 

GrandPrix Groenendaal 2015; Robin Blummel

‘Ik ga alles geven voor eigen publiek’ Met vijf overwinningen en twintig podiumplaatsen was het wielerseizoen 2014 voor eerstejaars nieuweling Robin Blummel uit Sint Michielsgestel bijzonder geslaagd. Om zich voor te bereiden op het komende wegseizoen rijdt de jonge coureur deze winter ook een aantal veldritten.

Op 3 januari is hij een van de deelnemers aan de GP Groenendaal voor nieuwelingen. “Een thuiswedstrijd is altijd bijzonder. Er komen meer supporters kijken dan bij andere wedstrijden. Ik zal daarom alles geven om een goede wedstrijd te rijden en zo kort mogelijk te eindigen”, aldus Blummel.

In zijn eerste jaar bij de nieuwelingen mocht het jonge talent vijf keer het zegegebaar maken. “Dat was vaker dan ik voor het seizoen op had gedacht”, erkent de jonge coureur. “Vooral op mijn eerste overwinning in België kijk ik met veel plezier terug. Dat was een heel mooi moment.”

Zonder al teveel verwachtingen stapte Blummel deze winter op de veldritfiets. “Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik maar een paar wedstrijdjes zou rijden. Maar omdat het lekker gaat en het veldrijden voor mij een mooie manier is om te overwinteren, heb ik besloten om meer wedstrijden te gaan rijden”, legt hij uit. “Ik volg bij WV Schijndel de veldrittrainingen van Albert Ketelaars en Ronald Mutsaars en dat bevalt mij prima. De wedstrijden die ik daarnaast rijd, vormen een mooie aanvulling op deze trainingen.”

Toch stapt de Gestelaar in 2015 over naar TWC Pijnenburg uit Tilburg. “Ik heb het prima naar mijn zin gehad bij WV Schijndel, maar deze club rijdt een meer internationaal programma en ik denk dat dit op dit moment beter is voor mijn ontwikkeling.”

In 2015 hoopt hij zijn prestaties van afgelopen jaar te evenaren. “Hopelijk kan ik een keer bij de eerste vijf eindigen in een klassieker en een paar criteriums winnen. Dat zou al mooi zijn. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in”, klinkt het bescheiden tot besluit.

Programma Sint Michielsgestel:
zaterdag 3 januari

10.00 uur amateurs/sportklasse
11.00 uur masters
12.00 uur nieuwelingen
13.00 uur junioren
14.00 uur vrouwen
15.00 uur elite/beloften

Zondag 4 januari
10.30 uur Open Gestels kampioenschap Recreanten voor licentiehouders en niet-licentiehouders
11.30 uur Jeugdcategorie 1 t/m 4
13.30 uur Jeugdcategorie 5 t/m 703-01-2014
 
 
GrandPrix Groenendaal 2015; Robin Blummel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)