Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Gregory Henderson wint in Buchten
 

 

Gregory Henderson ontloopt massasprint en wint in Buchten

Gregory Henderson heeft de derde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van Lotto-Belisol viel aan in de laatste kilometer en verraste zo het grote peloton. Kittel blijft de leider in het algemeen klassement van ZLM verzekeringen. 

De wedstrijd was in het begin erg onrustig. Een grote kopgroep van zevenentwintig renners reed in het eerste uur van de koers weg. Bij die groep zaten ook de nummers één (Marcel Kittel), twee (Gianni Meersman) en drie (Philippe Gilbert) van het algemeen klassement. Topsport Vlaanderen-Baloise en Androni Giocattolli-Venezuela hadden niemand mee in die grote groep. Maar rijdend door de Limburgse heuvels brachten ze het peloton na ruim een uur koers weer terug.

Zes nieuwe renners kregen het daarna wel voor elkaar om langer weg te blijven. Adam Hansen, Dries Hollanders, Johnny Hoogerland, Ronan van Zandbeek, Yannick Eijssen en Marco Minnaard fietsten een maximale voorsprong van 2 minuten en 40 seconden bijeen. 

Team Giant-Shimano bracht echter het peloton terug naar het front en zorgde zodoende voor een nieuwe massasprint. Althans dit was de bedoeling, want in de laatste kilometer was Gregory Henderson iedereen te slim af. Farrar won kort daarachter de massasprint, voor de ploegmaat van Henderson, Andre Greipel. Tyler Farrar wordt door die tweede plaats de nieuwe leider in het provincie Noord-Brabant puntenklassement.

Ronan van Zandbeek bleek de sterkste in de Limburgse heuvels. Hij mag morgen starten in de Milremo bergtrui. Van Zandbeek werd door de jury ook nog uitverkozen tot winnaar van de Wim Jeremiasse prijs. Dit is de prijs voor de meest strijdlustige renner. 

Van Zandbeek was erg actief vandaag. "Toen ik voor de tweede keer meezat in de aanval wist ik dat ik er goed voor stond in het bergklassement", zo gaf hij aan. "Ik dacht toen: dan kan ik er maar beter voor gaan." Verder pakte de renner van Cycling Team de Rijke ook de prijs voor de meest strijdlustige renner. "Als je twee keer meezit in de kopgroep ben je denk ik ook wel de verdiende winnaar van deze dagprijs."

Timo Roosen mag ondanks dat hij vandaag geen punten pakte in de tussensprints, morgen toch weer starten in de witte trui als leider van het Pitzal puntensprintklassement. Dan zal de etappe ons leiden van Verviers naar La Gileppe.

Uitslag derde etappe Ster ZLM Toer

1 45 Henderson, Gregory LTB 4.30'26" 10"  
2 52 Farrar, Tyler GRS 4.30'26" 6"  
3 43 Greipel, Andre LTB 4.30'26" 4"  
4 75 Van Staeyen, Michael TSV 4.30'26"    
5 98 Vermeltfoort, Coen RIJ 4.30'26"    

 

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


20-06-2014
 
 
Gregory Henderson ontloopt massasprint en wint in Buchten
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)