Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

2e etappe ZLM Tour
 

 

Marcel Kittel wint massasprint in Sint Willebrord

De Duitse sprinter Marcel Kittel heeft de tweede etappe van de 28ste Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van Team Giant-Shimano bleek de snelste in de straten van Sint Willebrord. Marcel Kittel is daarmee ook de nieuwe leider in het algemeen klassement van ZLM verzekeringen.

De koers werd de hele dag gekleurd door vier koplopers. Testi, Vermote, Roossen en Van Schip fietsten een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar. Lang controleerde BMC, de ploeg van leider Gilbert, de koers. Nadat Lotto-Belisol overnam van BMC liep de voorsprong drastisch terug. De vier leiders mochten wel nog net sprinten voor de tweede tussensprint. Winnaar van die puntensprint werd Timo Roossen. Hij mocht tevens ook op het podium verschijnen om de witte trui van het Pitztal sprintklassement aan te trekken. 

De eerste tussensprint, al na vijftig kilometer, werd gewonnen door Jan-Willem van Schip, van het Koga Cyling Team. Het viertal werd tien kilometer voor de finish teruggepakt door het peloton. Waarna een massasprint niet meer te vermijden viel. 

Toch was er wel nog wat opschudding. Regen in de laatste twintig kilometer zorgde voor gevaar. En op vijf kilometer voor de finish was er nog een kleine valpartij waardoor het peloton in tweeën brak. Niet veel later kwamen de twee groepen toch weer bij elkaar en bleek Kittel de snelste. De Amerikaan Tyler Farrar werd tweede en de Belg Gianni Meersman derde. In het klassement is de Duitser Kittel nu leider voor Meersman en Gilbert.

Kittel kwam naar deze Ster ZLM Toer met een vraagteken over zijn vormpeil. "Ik wist niet hoe ik mij na de hoogtestage zou voelen", gaf de Duitser aan. "Ik ben blij dat het zo snel zo goed uitpakt, ook samen met het team. We konden doen wat we gepland hadden. We rijden hier met een groot deel van het team waarmee we waarschijnlijk ook naar de Tour de France gaan. Ik ben blij hoe het nu gaat en mijn absolute topvorm voor de Tour is dan ook aanstaande."

Uitslag tweede etappe Rucphen – Sint Willebrord

1 24 GER Kittel, Marcel GIA 4.19'44"  13
2 52 USA Farrar, Tyler GRS 4.19'44"   8
3 14 BEl Meersman, Gianni OPQ 4.19'44" 5
4 85 BEL Jans, Roy WGG 4.19'44"  
5 154 BEL Merlier, Tim SUN 4.19'44"  
             
Stand algemeen klassement ZLM Verzekeringen (Gele trui)
             
1 24 GER Kittel, Marcel GIA 4.28'09"  
2 14 BEL Meersman, Gianni OPQ 4.28'19" 10
3 32 BEL Gilbert, Philippe BMC 4.28'21" 12
4 52 USA Farrar, Tyler GRS 4.28'21" 12
5 56 NED van Baarle, Dylan GRS 4.28'22" 13
             
             

Leider puntenklassement gesponsord door Provincie Noord-Brabant: MARCEL KITTEL
Leider sprintklassement gesponsord door het Oostenrijkse Pitztal: Timo Roossen
Leider van het ploegenklassement gesponsord door STM Elektro: GARMIN-SHARP
Wim Jeremiasse prijs voor de meest strijdlustige renner: ALPHONSE VERMOTE

Voor de volledige uitslagen zie www.sterzlmtoer.nl

Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl of via twitter.com/sterzlmtoer en facebook.com/sterzlmtoer. Verder is er een Ster ZLM App en maakt de organisatie filmpjes die terug te vinden zijn op www.youtube.com/sterzlmtoer

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


 
 
 
 
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)