Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Philippe Gilbert wint op stuwdam La Gileppe
 

 

Philippe Gilbert wint voor derde keer op stuwdam La Gileppe

Philippe Gilbert heeft de koninginnenetappe in de 28ste Ster ZLM Toer gewonnen. Op de stuwdam La Gileppe bleek de Waal ruim de sterkste. Dankzij deze overwinning neemt Gilbert ook de leiding in het algemeen klassement over van Marcel Kittel. De Duitser moest passen op de slotklim naar La Gileppe. 

De etappe bleef lang op slot. Zeven leiders kozen al vroeg het hazenpad. Nicola Testi, Huub Duijn, Timo Roosen, Dries Hollanders, Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans en Wout van Aert werkten lang goed samen. In de kopgroep werd de buit van bergsprints en tussensprints netjes verdeeld. Dries Hollanders mocht op de klimmetjes als eerste bovenkomen, terwijl Timo Roosen de twee tussensprints voor zijn rekening nam. Voor Hollanders betekent dit ook dat hij definitief winnaar is van het Milremo Bergklassement. Timo Roosen blijft leider in het Pitztal sprintklassement.

Tijdens de voorlaatste beklimming van La Gileppe kwam er actie in het peloton. Stijn Steels, Julien Vermote en Lars Ytting Bak pakte een voorsprong van maximaal dertig seconden. Toch kwam alles weer samen net voor het opdraaien van de laatste keer La Gileppe. Gilbert ontbond daar zijn duivels en reed naar de overwinning in de zware etappe door de Belgische Ardennen. De enige die nog enigszins in het spoor van de renner van BMC kon blijven was landgenoot Tim Wellens. De Duitser Paul Martens werd derde.

Gilbert besliste de koers dus op de laatste beklimming. Toch was de Waal al eerder actief in de koers. "We probeerden het op de Rossier al, maar daar stond de wind verkeerd en kon eigenlijk iedereen bijblijven", aldus Gilbert. "Maar we zijn niet in paniek geraakt. Daarna heb ik het nog een keer geprobeerd, maar dat was op een kortere klim waar verschil maken moeilijker bleek. Het kwam dus op de laatste kilometers aan." 

Uitslag 4de etappe Verviers – La Gileppe

1 52 19820705 Gilbert, Philippe BMC 4.40'01"   10" 
2 48 19910510 Wellens, Tim LTB 4.40'04"  3"   6" 
3 5 19831026 Martens, Paul BEL 4.40'07" 6" 4"
4 14 19851205 Meersman, Gianni OPQ 4.40'11"   10"   
5 117 19920825 Teunissen, Mike RDJ 4.40'11"  10"   
Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


21-06-2014
 
 
Philippe Gilbert wint voor derde keer op stuwdam La Gileppe
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)