Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kittel en Gilbert voeren toppeloton aan in Ster ZLM Toer
 

 

Wielervedetten draaien in Gerwen en Boxtel warm voor Tour de France

Met sprinter Marcel Kittel als absolute smaakmaker uit de Tour de France van vorig jaar en andere wielertoppers als Philippe Gilbert, André Greipel, Tyler Farrar en Theo Bos heeft de Ster ZLM Toer ook dit jaar een startveld vol vedetten. Zij zullen met elkaar strijden om de etappezeges en eindwinst in de vijf dagen durende wielerwedstrijd. Daarnaast is de Ster ZLM Toer voor veel renners al jaren de ultieme voorbereiding op de Tour de France die twee weken later start. De Ster ZLM Toer begint op woensdag 18 juni met een proloog in Bladel en finisht vijf dagen later in Boxtel.

Zes World Tour teams doen mee aan de Ster ZLM Toer en zeker drie daarvan lijken van plan hun sprinttrein nog eenmaal te testen voorafgaand aan de Tour de France. Zo kan Kittel bij Giant-Shimano onder meer rekenen op zijn vaste laatste man Tom Veelers, heeft Greipel met Lotto-Belisol een internationaal team van erkende hardrijders om zich heen en kan de Amerikaan Farrar bij Garmin-Sharp onder meer op de Nederlanders Raymond Kreder en Dylan van Baarle bogen. Theo Bos moet het bij Belkin in de sprints gaan doen, terwijl Omega Pharma op de jonge Brit Andrew Fenn lijkt te bogen. Kenny van Hummel start met de Italiaanse ploeg Androni Giocattoli.

Eindzege
Sprinten is echter zeker niet het enige waarom het zal gaan. Klassementsrenners van naam komen op 18 juni in Bladel aan de start van de proloog en dan springt de naam van Gilbert al snel in het oog. Drie jaar geleden schreef de Belg zowel de etappe naar La Gileppe als het eindklassement van de Ster ZLM Toer op zijn naam en ook nu lijkt hij goede papieren te hebben. Daar komt nog eens bij dat hij bij BMC op een sterk team kan rekenen met renners als de Belg Ben Hermans en Manuel Quinziato uit Italië.

Maar er zijn meer kapers op de kust als het om de eindzege gaat. Zo brengt Garmin-Sharp Nick Nuyens aan de start, heeft het Poolse CCC Polsat met de Italiaan Davide Rebellin een gevaarlijke outsider in de gelederen en zijn ook renners van naam als Nederlands kampioen Johnny Hoogerland, Bjorn Leukemans en Thomas de Gendt in staat om wat te forceren. Of het dus op de proloog, de vlakke etappes of de koninginnenrit in de Belgische Ardennen aankomt, spanning lijkt een garantie in de Ster ZLM Toer.

Laatste kans in Boxtel
Vorig jaar kwamen de sprinters in Boxtel net te laat om een groepje onder aanvoering van Pim Ligthart te achterhalen. Of ze het dit jaar weer zover laten komen is zeer de vraag, want in de slotrit van Gerwen naar Boxtel hebben de rappe mannen hun laatste kans op een succes. Om 11.00 uur klinkt het startschot bij D’n Heuvel in Gerwen. Iets minder dan twee en een half uur later passeren de renners voor het eerst de finishlijn aan de Stationsstraat in Boxtel. Na nog twee passages wordt de finish van de etappe rond 15.00 uur verwacht.

Overigens zullen de topwielrenners ook voor de koers al te bewonderen zijn. Een uur voor de start van de etappe worden de teams in de nabijheid van de start verwacht. Op het podium zetten alle renners voor vertrek hun handtekening op het startformulier. Dat is ook het moment dat de dragers van de diverse leiderstruien nog eens in het zonnetje worden gezet.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2014:
Woensdag 18 juni:          1e etappe           Proloog Bladel (7,2 km)
Donderdag 19 juni:         2e etappe           Rucphen – Sint Willebrord (183,9 km)
Vrijdag 20 juni:                 3e etappe           Buchten - Buchten (190,5 km)
Zaterdag 21 juni:             4e etappe           Hotel Verviers - La Gileppe (186,7 km)
Zondag 22 juni:                5e etappe           Gerwen - Boxtel (173,7 km)

Routeschema etappe Gerwen – Boxtel
11.00 uur Start: Heuvel, Gerwen
11.12 uur Beek en Donk
11.40 uur Deurne
11.54 uur De Rips
12.07 uur Bronlaak
12.21 uur Elsendorp
12.27 uur Gemert
12.38 uur Erp
12.43 uur Keldonk
12.51 uur Mariahout
13.00 uur Nijnsel
13.15 uur Liempde
13.24 uur 1e passage finish Boxtel
13.33 uur Sint Michielsgestel
13.48 uur Olland
14.05 uur 2e passage finish Boxtel
14.22 uur Liempde
14.31 uur 3e passage finish Boxtel
14.48 uur Liempde
14.58 uur Finish: Stationsstraat, Boxtel

ZLM Verzekeringen is sinds 2011 hoofdsponsor van de Ster ZLM Toer. Organisator, Stichting Wielerbelang Schijndel en ZLM Verzekeringen bereikten afgelopen oktober overeenstemming om het samenwerkingscontract met tenminste twee jaar te verlengen. Belangrijke doelstelling van ZLM is om hun naamsbekendheid in Brabant te verhogen.

Naast de Ster ZLM Toer is ZLM verzekeringen ook hoofdsponsor van de ZLM Tour. De enige Nederlandse wedstrijd die meetelt voor de “UCI Nations’ Cup under 23”, met aanstormende wielertalenten die we in de toekomst mogelijk gaan terugzien in de Ster ZLM Toer. Nationale selecties vanuit de hele wereld meten hun krachten met elkaar en de altijd aanwezige wind in Zeeland. De ZLM tour vindt altijd plaats op de tweede zaterdag van april.

Op zondag 15 juni staat de derde editie van de Ster ZLM Toertocht op de kalender. Start en finish zijn wederom in de hoofdstad van Brabant, Den Bosch. De Ster ZLM Toertocht is de officiële toertocht van de Ster ZLM Toer (www.sterzlmtoertocht.nl).

Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl, de Ster ZLM Toer app of via twitter.com/sterzlmtoeren facebook.com/sterzlmtoer.

Deelnemers lijst


Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


04-06-2014
 
 
Wielervedetten draaien in Gerwen en Boxtel warm voor Tour de France
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)