Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Boxtel ontvangt wederom Ster ZLM Toer
 

 

Laatste test voor Tour de France vindt plaats tijdens etappe Eindhoven-Boxtel

Zondag 21 juni komt het internationale wielerpeloton wederom naar Boxtel voor de slotrit van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. De vijfdaagse wielerwedstrijd door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen zal ook dit jaar worden afgesloten met een etappe door Oost-Brabant die start in Eindhoven. De wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door voormalig wereldkampioen Philippe Gilbert. Voor veel renners geldt de Ster ZLM Toer als de generale voorbereiding op de Ronde van Frankrijk die twee weken later in Utrecht zal starten.

Vorig jaar eindigde de etappe in een massasprint die werd gewonnen door het Duitse sprintkanon André Greipel. Evenals vorig jaar zal de finish aan de Stationsstraat ook dit jaar in totaal vier keer worden gepasseerd. Bij de eerste doorkomst is er op de meet een puntensprint waarna er nog een grote en twee kleine omlopen door het Groene Woud zullen volgen. Na afloop zullen de eindwinnaars van de Ster ZLM Toer op de Markt worden gehuldigd.

De Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk, die dit jaar wordt verreden van woensdag 17 tot en met zondag 21 juni, zal van start gaan met een proloog in het Zeeuwse Goes. De eerste renner vertrekt om 18.00 uur voor een  individuele tijdrit over 7 kilometer. De finish van de laatste renner wordt verwacht omstreeks 20.30 uur.

De tweede etappe zal van start gaan in de hoofdstad van Brabant. Vanaf de Markt in ’s-Hertogenbosch beginnen de renners aan een etappe die zal finishen in de straten van Rosmalen.

Traditioneel voert de derde etappe door het Limburgse Heuvelland. De etappe waarin de renners beklimmingen als de Cauberg, Bemelerberg en Eyserbosweg krijgen voorgeschoteld vertrekt en eindigt voor het derde jaar op rij in het Limburgse wielerdorp Buchten.

De koninginnenrit zal worden verreden in de Belgische Ardennen. Op de stuwdam van La Gileppe zal de finish liggen van een etappe die start in Verviers. Een zwaar parcours met onder meer beklimmingen van de Côte de Rossier en La Redoute kenmerkt de etappe waar de sprinters zullen moeten overleven en de echte klassementsrenners hun slag kunnen slaan.

Voorzitter Anton Ganzeboom zegt:

“Dé Generale voor de Tour staat weer als een huis. Geweldig dat we er wederom in geslaagd zijn fantastische partners te vinden die samen met ons het evenement mogelijk willen maken. Prachtige start- en finishplaatsen waar de wielerhistorie van af druipt. Tevens kunnen we ook rekenen op een grandioos startveld”, dat voor later

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


15-04-2015
 
 
Boxtel ontvangt wederom Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)