Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Duitser Roger Kluge snelste in proloog Ster ZLM Toer
 

 

Duitser Roger Kluge snelste in proloog Ster ZLM Toer

De proloog van de Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk met start en finish op de Grote Markt in Goes is wonsdag 17 juni gewonnen door Roger Kluge van IAM Cycling. Hij legde het parcours over 6,4 kilometer af in een tijd van 7.30 minuten en was daarmee één seconde sneller dan nummer twee Martijn Keizer van LottoNL- Jumbo. Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen) eindigde als derde in een tijd van 7.32 minuten. Roger Kluge is ook de eerste drager van de gele ZLM leiderstrui. 

Kluge was één van de laatste coureurs die in actie kwam in Goes en wist nog net onder de tijd van LottoNL - Jumbo coureur Martijn Keizer te duiken. Keizer toonde zich aangenaam verrast met zijn snelle tijd van 7.31 minuten. “Ik heb een goede Giro d’Italia gereden en heb ook nog het Criterium Dauphiné in de benen. Dat zijn dus behoorlijk wat koersdagen. Maar een tijdrit over 6,4 kilometer lukt altijd nog wel. Alleen heb ik op dit moment nog geen idee hoe ik de ritten in Limburg en de Ardennen ga verteren. Het kan wat dat betreft alle kanten op.”

De Belg Victor Campenaerts ging lange tijd aan de leiding met 7.32 minuten. De jonge coureur van Topsport Vlaanderen, in 2013 Europees kampioen en Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften, was erg tevreden over zijn prestatie. “Ik kon goed blijven draaien op de lange rechte wegen. Alleen de laatste honderden meters over de kasseitjes deden ontzettend pijn aan mijn benen.”

Ook de topsprinters kwamen goed voor de dag in de proloog in Goes. Trek Factory Racing sprinter Danny van Poppel reed een tijd van 7.36 minuten en eindigde daarmee als vijfde. Yves Lampaert van Etixx - Quick-Step realiseerde een tijd van 7.38 minuten, André Greipel (Lotto-Soudal) 7.40 minuten en Marcel Kittel (Giant - Alpecin) 7.42 minuten. Zij hebben in de komende etappes dus allemaal nog kans om de gele leiderstrui te veroveren.

De Ster ZLM Toer gaat morgen verder met de etappe ‘s-Hertogenbosch - Rosmalen over 180,4 kilometer.

Uitslagen proloog en stand algemeen klassement ZLM Verzekeringen (Gele trui)

1 Roger Kluge 45 IAM 7:30
2 Martijn Keizer 13 TLJ 7:31 +1 
3 Victor Campenaerts 71 TSV 7:32 +2 
4 Sean de Bie 22 LTS 7:34 +4 
5 Danny van Poppel 57 TFR 7:36 +6 


Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


17-06-2015
 
 
Ster ZLM Toer
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

17-06-2015
 
 
Ster ZLM Toer
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)