Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Hofland sprint zege in Ster ZLM Toer
 

 

Hofland sprint oppermachtig naar zege in Ster ZLM Toer

Moreno Hofland van LottoNL - Jumbo heeft zaterdag 20 juni op de stuwdam van La Gileppe in de Belgische Ardennen de Koninginnenrit van de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. Hij haalde het in de sprint van een uitgedund peloton met ruime voorsprong op de Belgen Yves Lampaert (Etixx – Quick Step), Zico Waytens (Giant – Alpecin) en Belgisch kampioen Jens Debusschere (Lotto – Soudal). Duits kampioen André Greipel eindigde als tiende in de etappe en behoudt de leiding in het algemeen klassement. 

Een kopgroep van zes renners reed lange tijd vooruit in de etappe over ruim 180 kilometer, met onder meer de beklimmingen van de Col de Rosier en La Redoute. De Belgische veldrijder Rob Peeters (Vastgoedservice – Golden Palace) was één van de koplopers. Hij wist onderweg de bergtrui in de wacht te slepen. De andere koplopers waren Jochem Hoekstra (Cyclingteam Jo Piels), Cees Bol (Rabobank Development Team), Thomas Degant (IAM Cycling), Scott Thwaites (Bora) en Frederik Veuchelen (Wanty – Groupe Goubert).

Thomas Degand werd als laatste van de koplopers teruggehaald op zo’n twintig kilometer van de finish door een groot peloton. In de finale regende het demarrages. Nikolas Maes (Etixx – Quick Step) en Rob Ruijgh (Vastgoedservice – Golden Palace) wisten in de laatste tien kilometer weg te rijden en leken het te gaan halen, maar werden in de laatste kilometer toch nog teruggepakt door het fel jagende peloton.

De sprint van het uitgedunde peloton werd vervolgens met grote overmacht gewonnen door Moreno Hofland van LottoNL – Jumbo. Hij haalde het met enkele fietslengtes voorsprong op de Belgen Yves Lampaert en Zico Waytens.

De Ster ZLM Toer gaat morgen verder met de slotrit van Eindhoven naar Boxtel over 183,1 kilometer. Na afloop van de etappe zullen de eindwinnaars worden gehuldigd op de markt in Boxtel.

Truidragers:
Leider Algemeen klassement gesponsord door ZLM Verzekeringen: André Greipel
Leider puntenklassement gesponsord door Provincie Noord-Brabant: André Greipel
Leider sprintklassement gesponsord door het Oostenrijkse Pitztal: Cees Bol
Leider bergklassement gesponsord door Milremo: Rob Peeters
Leider ploegenklassement gesponsord door het STM Elektro: Lotto-Soudal
Wim Jeremiasse prijs voor de meest strijdlustige renner: Thomas Degand

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


20-06-2015
 
 
ZLM toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)