Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Liefst zes pro continentale teams in vijfdaagse etappekoers
 

 

Roompot en MTN Qhubeka van start in Ster ZLM Toer

Liefst zes pro continentale teams in vijfdaagse etappekoers
De volledig uit Nederlandse renners bestaande wielerformatie Team Roompot – Oranje Peloton komt dit jaar aan de start van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. Het team is één van liefst zes pro continentale ploegen die van 17 tot en met 21 juni zullen deelnemen aan de etappekoers. De vijf andere teams van dat hoge niveau zijn het op een Zuid-Afrikaanse licentie rijdende MTN Qhubeka, de Belgische teams Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert, het Duitse Bora-Argon 18 en Cofidis uit Frankrijk.

Team Roompot – Oranje Peloton liet dit voorjaar al zien dat zij zich in hun eerste seizoen aanvallend willen tonen. Dat zal in de Ster ZLM Toer niet anders zijn. Met Maurits Lammertink heeft de Nederlandse formatie bovendien een renner in de gelederen die de laatste jaren liet zien met de besten mee te kunnen in de etappe naar La Gileppe. Voor MTN Qhubeka, Bora-Argon 18 en Cofidis is de koers met name belangrijk als laatste test voor de Tour de France. Die drie ploegen behoren allen tot de vijf teams die een wildcard kregen voor La Grande Boucle.

Sprintploeg
Voor MTN Qhubeka is de vijfdaagse etappekoers door het zuiden van Nederland en België een ideaal laatste meetmoment voor de Tour de France. Die start op 4 juli in Utrecht en kent een groot aantal sprintritten. Een kolfje naar de hand van MTN Qhubeka, want de ploeg herbergt flink wat topsprinters. Theo Bos, de Noor Edvald Boasson Hagen, Tyler Farrar uit Amerika, de Australiër Matthew Goss en de Duitser Gerald Ciolek rijden allen voor het team. Farrar won in 2014 nog de sprinttrui in de Ster ZLM Toer en was in 2011 de snelste in de eerste rit in lijn. Bos was twee jaar geleden de rapste in de tweede etappe.

Verdubbeling
Zes pro continentale teams doen dus mee aan de Ster ZLM Toer en dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. “Dat laat wel zien dat de professionele teams onze koers serieus nemen in aanloop naar de Tour de France”, zegt Anton Ganzeboom, voorzitter van de Ster ZLM Toer. “Die start dit jaar in Nederland en de mannen kunnen bij ons daarbij alvast wat wennen aan de parcoursen en omstandigheden. Maar bovendien is het voor hen gewoon een heel goede gelegenheid om mooie resultaten te boeken in een sterk deelnemersveld.”

De organisatie achter de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk is druk bezig met de vormgeving van het complete startveld. Naar verwachting kan binnen afzienbare tijd ook bekend gemaakt worden welke World Tour teams dit jaar van start gaan in de rittenkoers van het UCI 2.1 niveau.

 
Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


06-05-2015
 
 
ZLM Tour
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)