Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer wielerkoers met wereldtoppers
 

 

Ster ZLM Toer wielerkoers met wereldtoppers

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 juni wordt de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk verreden. Daarbij staan opnieuw wielrenners aan de start die behoren tot de absolute wereldtop. Zo gaan Marcel Kittel, André Greipel, Nacer Bouhanni en Danny van Poppel de strijd met elkaar aan in de massasprints. Daarnaast worden onder meer Sylvain Chavanel, Gianni Meersman, Bjorn Leukemans, Iljo Keisse en Maurits Lammertink van voren verwacht als het gaat om de eindzege.

Liefst negen ploegen komen aan het vertrek die twee weken na de Ster ZLM Toer ook zullen deelnemen aan de Tour de France. ’s Werelds grootste etappekoers begint dit jaar in Utrecht en daarmee lijkt de vijfdaagse wedstrijd op Nederlands en Belgisch grondgebied nog eens extra belangrijk in de voorbereiding van de grote ploegen. Giant-Alpecin, LottoNL-Jumbo, Trek Factory Racing, Etixx-Quick Step, Lotto-Soudal, IAM Cycling, Cofidis, MTN-Qhubeka en Bora-Argon18, ze zijn allen van de partij. Daarnaast behoort onder meer het Nederlandse Team Roompot-Oranje Peloton tot de deelnemende ploegen.

Sprinten en de eindzege
Wat in ieder geval opnieuw opvalt, is dat juist de ploegen van de beste sprinters ter wereld graag naar de Ster ZLM Toer komen. In het verleden wonnen topsprinters als Kittel, Greipel en ook Mark Cavendish al meerdere etappes. Ook dit jaar is de kans op massasprints in drie etappes zeer aanwezig en willen de rapste mannen uit het internationale peloton zich meten met elkaar. Daarbij mogen de eerdere genoemde coureurs onder meer concurrentie verwachten van Moreno Hofland, Matteo Pellucchi, Sam Bennett en Gerald Ciolek. Spektakel is dan ook gegarandeerd.

In de vlakke ritten is het voor de klassementsrenners oppassen geblazen, maar vooral in de proloog in Goes en de vierde etappe door de Ardennen moeten zij hun slag slaan. Ook daarbij wordt een strijd verwacht tussen wereldtoppers. Renners als Chavanel, Meersman en Keisse zullen daarbij oog hebben voor andere kanshebbers als Sergent en Lammertink, maar juist in de Ster ZLM Toer is een verrassing nooit ver weg. Er zullen dus ongetwijfeld veel meer renners zijn die azen op de gele trui.

Laatste kans in Boxtel
Wordt het wel of geen sprint? In Boxtel kan iedereen er over meepraten dat dat zeker geen zekerheid is in de slotrit van de Ster ZLM Toer. Een jaar geleden won André Greipel in de massasprint, maar een jaar eerder bleef Pim Ligthart het peloton juist net voor. Ook dit jaar zijn er kansen voor aanvallers en sprinters op zondag 21 juni. Gestart wordt om 11.00 uur bij het Klokgebouw aan de Philitelaan in Eindhoven. Twee en een half uur later passeert het peloton de finish aan de Stationsstraat in Boxtel voor het eerst. Daarna volgen nog drie omlopen en finisht de Ster ZLM Toer 2015 rond 15.15 uur.

Ook voor de start zijn de topwielrenners al te bewonderen. Ongeveer een uur voor het startschot klinkt verzamelen de ploegen zich in de nabijheid van de start. Vervolgens zetten alle renners op het podium hun handtekening op het startformulier. Daarbij worden alle dragers van de leiderstruien nog eens in het zonnetje gezet en worden verschillende renners geïnterviewd. Het ideale moment om hen eens te vragen voor een foto en een handtekening.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2015:
Woensdag 17 juni:          1e etappe           Proloog Goes (6,4 km)
Donderdag 18 juni:         2e etappe           ‘s-Hertogenbosch – Rosmalen (180,4 km)
Vrijdag 19 juni:                 3e etappe           Buchten - Buchten (190,5 km)
Zaterdag 20 juni:             4e etappe           Hotel Verviers - La Gileppe (186,7 km)
Zondag 21 juni:                5e etappe           Eindhoven - Boxtel (183,1 km)

Routeschema etappe Eindhoven – Boxtel
11.00 uur Start: Philitelaan, Eindhoven
11.11 uur Nederwetten
11.16 uur Gerwen
11.27 uur Beek en Donk
11.55 uur Deurne
12.10 uur De Rips
12.24 uur Bronlaak
12.39 uur Elsendorp
12.45 uur Gemert
12.56 uur Erp
12.58 uur Keldonk
13.09 uur Mariahout
13.18 uur Nijnsel
13.33 uur Liempde
13.42 uur 1e passage finish Boxtel
13.51 uur Sint Michielsgestel
14.06 uur Olland
14.25 uur 2e passage finish Boxtel
14.40 uur Liempde
14.50 uur 3e passage finish Boxtel
15.07 uur Liempde
15.17 uur Finish: Stationsstraat, Boxtel

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


11-06-2015
 
 
Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)