Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer
 

 


Danny van Poppel; “Het worden sprints van hoog niveau”

De Amerikaanse topwielerploeg Trek Factory Racing doet van 17 tot en met 21 juni mee aan de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. Het sterrenteam dat onder meer Fabian Cancellara en Bauke Mollema in haar selectie heeft, is als twintigste team toegevoegd aan de startlijst van de wedstrijd. Eerder werd bekend dat de vijfdaagse koers haar startveld compleet had, maar het is de organisatie nu gelukt om met Trek Factory Racing een sterke twintigste ploeg aan de start te krijgen. De jonge Nederlandse sprinter Danny van Poppel behoort tot het deelnemende team.

Voor de pas 21-jarige Van Poppel wordt het zijn eerste deelname aan de Ster ZLM Toer. Hij start daarbij aan de zijde van zijn oudere broer Boy. “Ik kijk er naar uit om in eigen land wat sprints te betwisten”, laat de jonge Van Poppel weten. “Er staan best veel sterke ploegen aan de start, dus het worden sprints van hoog niveau, denk ik. Er zijn niet veel gelegenheden voor Boy en mij om in Nederland te koersen dus we zijn er graag bij!” Danny van Poppel, die al twee keer in de Tour de France van start ging, won eerder dit seizoen al een etappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen.

Tien teams uit Tour de France
Met de toevoeging van het Trek Factory Racing team bestaat liefst de helft van het startveld in de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk uit ploegen die twee weken later de Tour de France rijden. Dat toont opnieuw aan hoe serieus de Ster ZLM Toer genomen wordt door de internationale teams. Liefst zeven World Tour teams staan op de startlijst. Buiten Trek Factory Racing zijn dat het BMC Racing Team, Etixx-Quick Step, Lotto-Jumbo, IAM Cycling, Giant-Alpecin en Lotto-Soudal. Verder zijn onder meer Team Roompot-Oranje Peloton, Cofidis en MTN Qhubeka van de partij.

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


21-05-2015
 
 
Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)