Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Tour
 

 

Beste sprinters ter wereld vechten titanenstrijd uit in Ster ZLM Toer

Met een proloog in Goes gaat woensdag 15 juni de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk van start. In de wedstrijd, die vijf dagen later op zondag 19 juni in Boxtel eindigt, testen veel renners zich nog een laatste keer met het oog op de Tour de France. Marcel Kittel, André Greipel, Dylan Groenewegen, Wouter Wippert en Nikias Arndt behoren tot de absolute wereldtop in de sprints en doen allen mee. Met onder andere ook Niki Terpstra, Tom Boonen en Taylor Phinney op de deelnemerslijst is de koers volgens velen misschien wel beter bezet dan ooit.

Het valt inmiddels bijna een traditie te noemen dat de beste sprinters ter wereld naar de Ster ZLM Toer komen om de puntjes op de i te zetten voor de Tour de France. De vijfdaagse etappekoers door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen leent zich daar ook uitstekend voor. Na de proloog in Goes liggen er op donderdag in Oss en vrijdag in Buchten kansen voor de sprinters. Een dag later kan in de etappe Verviers-La Gileppe alvast een gooi worden gedaan naar de eindzege, waarna in Boxtel de kans op een nieuwe sprint groot is.

Eerste kans in Oss
Nadat op woensdag in de proloog in Goes de eerste verschillen zijn gemaakt, ruiken de sprinters in Oss hun eerste kans. Het zou dus heel goed kunnen dat er een massasprint komt. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) won afgelopen zondag Rund um Köln en versloeg daarbij André Greipel. Kan hij dat opnieuw doen en ook diens landgenoot Marcel Kittel verschalken? De 182 kilometer lange etappe start donderdag 16 juni om 12.00 uur aan de Raadhuislaan. Diezelfde laan is rond 16.30 uur het decor voor de finish. Tussentijds passeert het peloton de eindstreep ook nog eens vier keer.

Al voor de koers van start gaat zijn de topwielrenners uit de Ster ZLM Toer te bewonderen. De teams zullen zich ongeveer een uur voor het startschot verzamelen in de buurt van de start. Een unieke mogelijkheid om met de wereldtoppers op de foto te gaan, een handtekening te vragen en zelfs een praatje te maken. Alle renners worden op het podium verwacht om hun handtekening te zetten en alle truidragers worden nog eens in het zonnetje gezet.

 

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni:         1e etappe            Proloog Goes
Donderdag 16 juni:        2e etappe            Oss - Oss
Vrijdag 17 juni:                                3e etappe            Buchten - Buchten
Zaterdag 18 juni:             4e etappe            Verviers - La Gileppe
Zondag 19 juni:                5e etappe            Someren - Boxtel

Routeschema etappe Oss – Oss
12.00 uur Start: Raadhuislaan, Oss
12.26 uur Lith
12.46 uur Macharen
13.12 uur Neerlangen
13.30 uur 1e passage finish Raadhuislaan, Oss
13.57 uur Lith
14.17 uur Macharen
14.42 uur Neerlangen
15.00 uur 2e passage finish Raadhuislaan, Oss
15.19 uur Macharen
15.30 uur 3e passage finish Raadhuislaan, Oss
15.50 uur Macharen
16.00 uur 4e passage finish Raadhuislaan, Oss
16.19 uur Macharen
16.29 uur Finish: Raadhuislaan, Oss

ZLM Verzekeringen is sinds 2011 hoofdsponsor van de Ster ZLM Toer. Belangrijke doelstelling van ZLM is om hun naamsbekendheid in Brabant te verhogen.

Naast de Ster ZLM Toer is ZLM verzekeringen ook hoofdsponsor van de ZLM Tour. De enige Nederlandse wedstrijd die meetelt voor de “UCI Nations’ Cup under 23”, met aanstormende wielertalenten die we in de toekomst mogelijk gaan terugzien in de Ster ZLM Toer. Nationale selecties vanuit de hele wereld meten hun krachten met elkaar en de altijd aanwezige wind in Zeeland. De ZLM tour vindt altijd plaats op de tweede zaterdag van april.14-06-2016
 
 
Ster ZLM Tour
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)