Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer
 

 

Dubbelslag voor Sep Vanmarcke in Ster ZLM Toer

JALHAY - De Belg Sep Vanmarcke van LottoNL-Jumbo heeft in de Ster ZLM Toer een dubbelslag geslagen. Hij won niet alleen de Koninginnerit door de Belgische Ardennen, maar nam ook de gele ZLM-leiderstrui over van zijn landgenoot Sean de Bie. Vanmarcke reed in de slotkilometer weg met wereldkampioen veldrijden Wout van Aert (Crélan-Vastgoedservice). In de sprint toonde de Belgische klassiekerspecialist zich de sterkste. Zondag is de slotetappe, met start in Someren en finish in Boxtel.

Vanmarcke kwam met een flinke vreugdekreet over de streep. “Het is geweldig mooi dat ik hier vandaag de zege pak. Als team rijden we sterk. Deze rit was iets te lastig voor onze sprinter Dylan Groenewegen, daarom hebben we een ander plan gemaakt”, vertelt Vanmarcke. “Ik wist dat we goed gepositioneerd zaten in de laatste bocht, maar ook dat het nog een eind was tot de streep. Het is super om hier te winnen.”

De rit over 187 kilometer met onder meer de beklimmingen van La Redoute en Le Rosier werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van tien renners. Daarin zaten Peter Lenderink (Rabobank Development Team), Jimmy Janssens (Team 3M), Jochem Hoekstra (Parkhotel Valkenburg), Vegard Stake Laengen (IAM Cycling), Ivar Slik (Team Roompot), Florian Senechal, Joey Rosskopf (BMC), Xandro Meurisse (Crelan-Vastgoedservice), Elias van Breussegem (Verandas Willems)  en Philip Gaimon (Cannondale).

Jimmy Janssens stelde onderweg de Milremo bergtrui veilig en Peter Lenderink kroonde zich tot nieuwe leider in het Pitztal tussensprintklassement. De Noor Vegard Stake Laengen wist het langste stand te houden en werd pas enkele kilometers voor de streep ingerekend door een achtervolgend peloton. Lotto-Soudal renner Sean de Bie verloor zijn leiderstrui aan Vanmarcke, maar mocht wel de rode Brabant Sport trui aantrekken als leider in het puntenklassement.

 

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni:          1e etappe            Proloog Goes
Donderdag 16 juni:         2e etappe            Oss - Oss
Vrijdag 17 juni:                 3e etappe            Buchten - Buchten
Zaterdag 18 juni:             4e etappe            Verviers - La Gileppe
Zondag 19 juni:                5e etappe            Someren - Boxtel

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


18-06-2016
 
 
Dubbelslag voor Sep Vanmarcke in Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)