Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer in Buchten
 

 

Groenewegen snelste in Ster ZLM Toer in Buchten

BUCHTEN - LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenewegen heeft in Buchten de derde etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De jonge Nederlandse spurter toonde zich na een heroïsche rit over 210 kilometer de snelste in een massasprint, voor Timothy Dupont (Verandas Willems) en Sean de Bie (Lotto-Soudal). De laatste wist door bonificatieseconden onderweg en op de streep, de leiderstrui over te nemen van Jos van Emden. Het verschil tussen de twee is één seconde.

“Het gaat lekker de laatste weken”, aldus Groenewegen, die onlangs ook al Rund um Köln op zijn naam schreef. “Ik werd goed afgezet door mijn teamgenoten en moest het daarna zelf doen. Mooi dat ik het opnieuw kan afmaken. Door deze zege kan ik met vertrouwen afreizen richting de Tour de France.”

De etappe Buchten-Buchten werd gekenmerkt door een aantal lange ontsnappingen. Eerst trokken Jaap de Man (Team 3M), Wesley Kreder (Team Roompot) en Twan van den Brand (Cyclingteam Jo Piels) op avontuur. Van den Brand verzamelde onderweg de meeste punten voor de Milremo-bergtrui. Daarna gingen in de stromende regen Peter Lenderink (Rabo Development Team), Wout van Aert (Crélan-Vastgoedservice) en Sjoerd van Ginneken (Team Roompot) er vandoor. Zij hielden lange tijd stand, maar werden op twaalf kilometer van het einde ingehaald door het fel jagende peloton.

In de massasprint die volgde, spurtte Groenewegen vervolgens met ruime voorsprong naar de zege. Sean de Bie wist door de bonificatieseconden de ZLM leiderstrui over te nemen van proloogwinnaar Jos van Emden. Morgen gaat de Ster ZLM Toer verder in de Belgische Ardennen met de etappe Verviers-La Gileppe.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni:     1e etappe        Proloog Goes
Donderdag 16 juni:    2e etappe        Oss - Oss
Vrijdag 17 juni:                      3e etappe        Buchten - Buchten
Zaterdag 18 juni:        4e etappe        Verviers - La Gileppe
Zondag 19 juni:           5e etappe        Someren - Boxtel

 

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


17-06-2016
 
 
Ster ZLM Toer in Buchten
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)