Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer
 

 

Ier Brammeier hield speciaal gevoel over aan Ster ZLM Toer zege in Boxtel

Hij verraste er vriend en vijand mee. Een jaar geleden won Matthew Brammeier de slotrit van de Ster ZLM Toer, met de finish in Boxtel. Niet één van de sprinters ging met de zege aan de haal, maar een aanvaller. Solo kwam de Ier van MTN-Qhubeka over de streep en dat was ook voor hem een verrassing. “Pas in de laatste tweehonderd meter geloofde ik dat ik ging winnen”, kijkt Brammeier nu terug. “Toen durfde ik pas achterom te kijken en zag ik dat er niemand aankwam.”

Aan Boxtel heeft Brammeier een bijzonder gevoel overgehouden. “Het was mijn eerste overwinning als professional en dat maakt het speciaal. Normaal gesproken ben ik de renner die werkt voor zijn teamgenoten, om zo een kopgroep terug te pakken of een overwinning voor te bereiden. Wanneer je dan de kans krijgt om zelf te winnen, grijp je die met beide handen aan. Het was extra bijzonder om het dan op deze manier voor het team te doen.”

Brammeier kan zich die dag in Boxtel nog goed herinneren. “Het was echt overweldigend. Zoals ik al zei werk ik het overgrote deel van mijn carrière al voor anderen en veel mensen die dit zagen waren dan ook ontzettend blij voor me dat ik eindelijk eens zelf op het podium stond. Ook in Boxtel zelf waren de reacties geweldig van het publiek. Het was een fantastische dag en een uitstekende manier om de Ster ZLM Toer zo af te sluiten.”

19 juni: Someren – Boxtel
Ook dit jaar finisht de slotrit van de Ster ZLM Toer in Boxtel. Doordat zijn ploeg dit jaar niet meedoet, behoort Brammeier niet tot de starters. Volgt er dit jaar weer een verrassing of wint één van de grote vedetten? Marcel Kittel, André Greipel en Moreno Hofland zijn slechts enkele van de topsprinters aan de start en ook renners als Tom Boonen, Taylor Phinney en Niki Terpstra doen mee. Op zondag 19 juni start de vijfde etappe van de Ster ZLM Toer om 12.00 uur in Someren. Rond 16.15 uur is de finish in Boxtel. In de laatste anderhalf uur van de koers passeert het peloton de finish al drie keer.

 

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


06-06-2016
 
 
Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)