Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Jubileumdag van R&TC de Pedaleur
 

 

Succesvolle fietsbeurs en jubileumdag van R&TC de Pedaleur in de Enck

Afgelopen zaterdag 5 november heeft R&TC de Pedaleur een speciale fietsbeurs en jubileumdag georganiseerd ter gelegenheid van zijn 50-jarig bestaan.
De leden van de wielervereniging deelden hun passie voor fietsen  afgelopen zaterdag in de Enck in Oirschot met bezoekers van het winkelcentrum en geïnteresseerden in de wielersport. Diverse activiteiten werden georganiseerd zoals (BMX) fietsdemonstraties, inleidingen over fietsvering, - vakanties, - trainingen en loopfiets clinics voor de allerkleinsten.

Met zo’n 800 bezoekers op deze dag zijn we heel tevreden! geeft voorzitter Jan van Gerven aan. Peter Ouwerkerk gaf in de bibliotheek diverse lezingen, werd pakkend geinterviewd door Pedaleur-lid Jan Moeskops en signeerde zijn winnende sportboek van het jaar 2015. Ook Europafietsers had met verschillende inleidingen over de tochten die hun vertegenwoordigers gemaakt hadden een aandachtig publiek. Naast diverse fietsenzaken had de beurs zowaar een primeur met de firma Fietsmeubel.nl die meubels toonde waarin de racefiets/mountainbike zelfs in de huiskamer een plekje kan krijgen.  

De Oirschotse wielervereniging is niet meer weg te denken uit de gemeenschap van Oirschot, de Beerzen en omliggende dorpen. De vereniging startte 50 jaar geleden met circa 30 leden en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige wielervereniging van 250 leden. Diverse toerfiets- en mountainbiketochten worden in de omgeving georganiseerd waarbij plezier en veiligheid hoog in het vaandel staat.

Deze jubileumdag werd mede mogelijk gemaakt door Nh1816 Verzekeringen. De verzekeringmaatschappij uit het Noord-Hollandse Oudkarspel viert net als de De Pedaleur een jubileum. Zij bestaat namelijk 200 jaar. Om dit te vieren heeft de verzekeraar een actie opgezet met als  doel samen met haar intermediair haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

Een verzekerde van Handass Verzekeringen in Vessem heeft de oproep van het maatschappelijk betrokken kantoor aangegrepen om het goede doel Beers in de Bres voor ALS onder de aandacht te brengen bij Stichting Goede Doelen Nh1816. Beers in de Bres zamelt geld in met allerlei activiteiten  om deel te kunnen nemen aan de gesponsorde beklimming van de Mont Ventoux. De opbrengsten van die tocht zijn voor Stichting ALS.

R&TC de Pedaleur is als vereniging betrokken bij deze stichting en heeft zich ingezet geld in te zamelen voor dit goede doel. Hun inzet voor de stichting heeft vanuit de actie van de verzekeraar geleid tot een donatie van € 10.000,- voor het goede doel en hetzelfde bedrag als sponsorgeld voor R&TC de Pedaleur. De donatie is onderdeel van een actie die de 200 jaar oude verzekeraar in Oudkarspel had opgezet en waarbij in totaal 1 miljoen euro werd besteed aan goede doelen in heel Nederland.

Het sponsorbedrag wordt onder meer aangewend voor de realisering van een feestelijke jubileumdag en het houden van verschillende fietsactiviteiten in de aankomende jaren.

Het jubileumjaar 2016 staat voor Nh1816 in het teken van twee eeuwen hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Daar komt verzekeren immers op neer: het bieden van zekerheid aan mensen die in een vervelende situatie zitten. Nh1816 voert een maatschappelijk verantwoord beleid. Om dit kracht bij te zetten hebben zij in het jaar 2016 verzekerden, medewerkers en het intermediair uitgenodigd een project voor het goede doel aan te dragen. Met succes want hier is veel gehoor aangegeven. De aanvragen hebben geleid tot donaties aan ruim vijftig goede doelen.

 

Auteur Jolanda Raaijmakers.
Meer wielersport nieuws >>>>


06511-2016
 
 
Jubileumdag van R&TC de Pedaleur
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)