Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer
 

 

Kittel, Greipel en Hofland speerpunten in Ster ZLM Toer

De Duitsers Marcel Kittel en André Greipel zijn samen met de Nederlander Moreno Hofland de grote favorieten voor de komende Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. Woensdag werd in Goes, bij het hoofdgebouw van ZLM Verzekeringen, een groot doek onthuld met daarop hun beeldmerk. In de vijfdaagse etappekoers die van 15 t/m 19 juni wordt vergeten krijgen zij in de sprints onder meer concurrentie van Nikias Arndt, zondag winnaar van de slotrit in de Giro d’Italia, en de rappe Italiaan Matteo Pelucchi.

Al jaren komen ’s werelds beste sprinters graag naar de Ster ZLM Toer, om daar de laatste puntjes op de i te zetten met het oog op de Tour de France. “Als koers staan we er goed op bij die mannen en daar zijn we trots op”, zegt Anton Ganzeboom, voorzitter van de organisatie. “Wij doen er ook alles aan om er voor de teams een waardevolle koers van te maken. We zien onszelf echter niet als puur een sprintwedstrijd en weten dat er ook voor anderen mogelijkheden liggen, met name in de proloog en de vierde etappe van Verviers naar de stuwdam van La Gileppe.”

Boonen en Terpstra
Het Belgische Etixx-Quick Step team van Kittel komt op volle oorlogssterkte naar Goes, waar de Ster ZLM Toer op 15 juni van start gaat met een proloog. De Duitser krijgt onder andere gezelschap van Tom Boonen en Nederlands kampioen Niki Terpstra. Zij zullen er echter een harde kluif aan krijgen om André Greipel en zijn Lotto-Soudal ploeg te verslaan. Hij won vorig jaar twee etappes en het eindklassement in de Ster ZLM Toer.

Prominente namen
Er staan meer prominente deelnemers op de voorlopige startlijst. Zo is Roger Kluge van IAM Cycling er weer bij. De proloog-winnaar van vorig jaar schreef in de Giro d’Italia de zeventiende etappe op zijn naam. Voor Maarten Tjallingii van LottoNL-Jumbo is de Ster ZLM Toer zijn laatste rittenkoers en het Nederlandse World Tour team brengt naast Hofland met Dylan Groenewegen ook nog een tweede snelle sprinter mee. Arndt moet namens Giant-Alpecin tegengewicht gaan bieden en Rick Zabel, zoon van oud-topsprinter Erik Zabel, zal dat voor BMC gaan proberen.

Veel sprinters kunnen dus hun gang gaan, maar zij zullen dan nog wel af moeten rekenen met meer renners die tot iets in staat zijn. De Italiaan Filippo Pozzato is er bijvoorbeeld bij met zijn ploeg Wilier-Thriestina Southeast, Roompot-Oranje Peloton heeft onder andere Johnny Hoogerland in huis en de Amerikaanse kampioen tijdrijden Taylor Phinney kan vaak wat bijzonders laten zien. Ook wereldkampioen veldrijden Wout van Aert doet mee. Hij won onlangs nog de proloog in de Ronde van België.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni:          1e etappe            Proloog Goes
Donderdag 16 juni:         2e etappe            Oss - Oss
Vrijdag 17 juni:                 3e etappe            Buchten - Buchten
Zaterdag 18 juni:             4e etappe            Verviers - La Gileppe
Zondag 19 juni:                5e etappe            Someren - Boxtel

 

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


01-06-2016
 
 
Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)