Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ZLM Tour 2016
 

 

Sprinters Tour de France draaien warm in Brabant

Het internationale wielerpeloton kan zich ook dit jaar in de Ster ZLM Toer weer optimaal voorbereiden op de Tour de France. Net als in 2015 begint de etappekoers, die door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen gaat, op woensdag 15 juni met een proloog in Goes. Daarna volgt een etappe die start en finisht in Oss en een etappe die begint en eindigt in Buchten. Op zaterdag 18 juni is de koninginnenrit van Verviers naar La Gileppe, waarna de laatste etappe start in Someren en finisht in Boxtel.

Voor veel renners, en dan met name sprinters en hun teams, is de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk al jaren de ideale voorbereiding gebleken op de Ronde van Frankrijk. Dat zal dit jaar niet anders zijn. “Dat is ook iets waar we zeker rekening mee houden”, zegt wedstrijdvoorzitter Anton Ganzeboom. “Het is fijn dat we daarbij ieder jaar op enthousiaste hulp bij de etappeplaatsen kunnen rekenen. Ook bij nieuwe plekken zoals nu Oss en Someren. Daar zijn we erg blij mee.”

Eindwinnaar pas zeker in Boxtel
Met een rit die start in Someren en finisht in Boxtel eindigt de Ster ZLM Toer op zondag 19 juni. Wie er dan met de eindzege naar huis gaat is nog de vraag, maar de geschiedenis wijst wel uit dat het een zeer sterke renner zal zijn. Ganzeboom: “De laatste etappe is altijd een mooie afsluiting en vorig jaar zagen we wel dat een verrassing mogelijk is. Dat Matt Brammeier het sprintende peloton solo voorbleef had niemand verwacht. Wij verwachten ook dit jaar weer een fantastisch slot.” Na afloop van de etappe worden de eindwinnaars van de Ster ZLM Toer op de markt gehuldigd.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni:          1e etappe            Proloog Goes
Donderdag 16 juni:         2e etappe            Oss - Oss
Vrijdag 17 juni:                 3e etappe            Buchten - Buchten
Zaterdag 18 juni:             4e etappe            Verviers - La Gileppe
Zondag 19 juni:                5e etappe            Someren - Boxtel

 

Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl of via twitter.com/sterzlmtoer en facebook.com/sterzlmtoer

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


18-02-2016
 
 
Sprinters Tour de France draaien warm in Brabant
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)