Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ZLM Tour Someren en Boxtel
 

 

Beste sprinters ter wereld vechten titanenstrijd uit in Ster ZLM Toer

Met een proloog in Goes gaat woensdag 15 juni de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk van start. In de wedstrijd, die vijf dagen later op zondag 19 juni in Boxtel eindigt, testen veel renners zich nog een laatste keer met het oog op de Tour de France. Marcel Kittel, André Greipel, Dylan Groenewegen, Wouter Wippert en Nikias Arndt behoren tot de absolute wereldtop in de sprints en doen allen mee. Met onder andere ook Niki Terpstra, Tom Boonen en Taylor Phinney op de deelnemerslijst is de koers volgens velen misschien wel beter bezet dan ooit.

Het valt inmiddels bijna een traditie te noemen dat de beste sprinters ter wereld naar de Ster ZLM Toer komen om de puntjes op de i te zetten voor de Tour de France. De vijfdaagse etappekoers door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen leent zich daar ook uitstekend voor. Na de proloog in Goes liggen er op donderdag in Oss en vrijdag in Buchten kansen voor de sprinters. Een dag later kan in de etappe Verviers-La Gileppe alvast een gooi worden gedaan naar de eindzege, waarna in Boxtel de kans op een nieuwe sprint groot is.

Nog een laatste sprint in Boxtel?
Kittel en Greipel zijn de absolute topfavorieten voor de eindsprints. Maar wat kunnen renners als Groenewegen, Arndt en Wippert nog? De slotetappe van de Ster ZLM Toer die zondag 19 juni in Someren start en in Boxtel finisht, is de laatste kans voor de topsprinters om nog eenmaal tegen elkaar te sprinten voor de Tour de France. Vorig jaar verschalkte de Ier Matthew Brammeier de rest echter solo. Ook voor aanvallers zijn er dus mogelijkheden. Om 12.00 uur wordt er gestart op het Wilhelminaplein in Someren, rond 16.15 uur is na 186 kilometer de finish in Boxtel. In de laatste anderhalf uur zijn er al drie passages van de eindstreep.

Al voor de koers van start gaat zijn de topwielrenners uit de Ster ZLM Toer te bewonderen. De teams zullen zich ongeveer een uur voor het startschot verzamelen in de buurt van de start. Een unieke mogelijkheid om met de wereldtoppers op de foto te gaan, een handtekening te vragen en zelfs een praatje te maken. Alle renners worden op het podium verwacht om hun handtekening te zetten en alle truidragers worden nog eens in het zonnetje gezet.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni:     1e etappe        Proloog Goes
Donderdag 16 juni:    2e etappe        Oss - Oss
Vrijdag 17 juni:           3e etappe        Buchten - Buchten
Zaterdag 18 juni:        4e etappe        Verviers - La Gileppe
Zondag 19 juni:          5e etappe        Someren - Boxtel

Routeschema etappe Someren – Boxtel
12.00 uur Start: Wilhelminaplein, Someren
12.11 uur Someren-Heide
12.27 uur Lierop
12.58 uur Deurne
13.18 uur Rips
13.50 uur Gemert
14.01 uur Erp
14.04 uur Keldonk
14.14 uur Mariahout
14.23 uur Nijnsel
14.35 uur Liempde
14.48 uur 1e passage finish Boxtel
14.57 uur Sing-Michielsgestel
15.14 uur Liempde
15.25 uur 2e passage finish Boxtel
15.41 uur Liempde
15.52 uur 3e passage finish Boxtel
16.08 uur Liempde
16.19 uur Finish: Stationsstraat, Boxtel

ZLM Verzekeringen is sinds 2011 hoofdsponsor van de Ster ZLM Toer. Belangrijke doelstelling van ZLM is om hun naamsbekendheid in Brabant te verhogen.

Naast de Ster ZLM Toer is ZLM verzekeringen ook hoofdsponsor van de ZLM Tour. De enige Nederlandse wedstrijd die meetelt voor de “UCI Nations’ Cup under 23”, met aanstormende wielertalenten die we in de toekomst mogelijk gaan terugzien in de Ster ZLM Toer. Nationale selecties vanuit de hele wereld meten hun krachten met elkaar en de altijd aanwezige wind in Zeeland. De ZLM tour vindt altijd plaats op de tweede zaterdag van april.

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


13-06-2016
 
 
ZLM Tour Someren en Boxtel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)