Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ZLM Tour
 

 

Topteams kiezen opnieuw voor Ster ZLM Toer

Het uit Nederland afkomstige topteam Giant-Alpecin, dat tegenwoordig op een Duitse licentie actief is, doet mee aan de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. Het team dat met Marcel Kittel al mooie successen boekte in de vijfdaagse etappekoers, wil met een sterke formatie starten. Ook het Nederlandse Roompot-Oranje Peloton, met Pieter Weening afgelopen week winnaar van de Tour of Norway, en de Amerikaanse World Tour teams Cannondale en BMC doen mee. De organisatie verwacht het deelnemersveld snel compleet te maken.

Giant-Alpecin, Cannondale en BMC zijn momenteel actief in de Giro d’Italia en rijden op een World Tour licentie. Roompot-Oranje Peloton, dat zich in 2015 aanvallend toonde in de Ster ZLM Toer, is een pro continentale ploeg. Van datzelfde niveau hebben ook de Belgische teams Topsport Vlaanderen en Wanty-Groupe Gobert met oud-winnaar Enrico Gasparotto, dit jaar de beste in de Amstel Gold Race, een uitnodiging ontvangen van de organisatie. De Ster ZLM Toer start op woensdag 15 juni met een proloog in Goes en finisht zondag 19 juni in Boxtel.

Continentale ploegen
Buiten de genoemde World Tour teams en pro continentale ploegen, rijden zes Nederlandse en twee Belgische continentale teams de Ster ZLM Toer. Van eigen bodem zijn dat het Cyclingteam Jo Piels, Cyclingteam Join’s – De Rijke, Metec-TKH Cyclingteam, Rabobank Development Team, Baby Dump Cyclingteam en Parkhotel Valkenburg Continental Team. De Belgische ploegen zijn Crelan-Vastgoedservice en het Verandas Willems Cyclingteam.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni:          1e etappe            Proloog Goes
Donderdag 16 juni:         2e etappe            Oss - Oss
Vrijdag 17 juni:                 3e etappe            Buchten - Buchten
Zaterdag 18 juni:             4e etappe            Verviers - La Gileppe
Zondag 19 juni:                5e etappe            Someren - Boxtel

 

Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl of via twitter.com/sterzlmtoer en facebook.com/sterzlmtoer.

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


23-05-2016
 
 
Topteams kiezen opnieuw voor Ster ZLM Toer
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)