Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer 2017
 

 

Nederlands kampioen juichend over de finish in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Nederlands kampioen Dylan Groenewegen heeft in Hoogerheide de tweede etappe van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk op zijn naam geschreven. De sprinter van LottoNL-Jumbo toonde zich na 186 kilometer oppermachtig in de massasprint. Hij haalde het met ruime voorsprong op Max Walscheid (Team Sunweb) en Moreno Hofland van Lotto-Soudal. De Sloveen Primoz Roglic blijft de leider in het klassement.

De etappe, die van start ging in het Zeeuwse Tholen, werd gekleurd door een lange ontsnapping van zes renners. Stan Godrie (Veranda’s Willems), Jimmy Turgis (Cofidis), Joey van Rhee en Rens te Stroet (Destil-Piels) Jasper Hamelink (Metec-TKH) en Rick Ottema (Baby-Dump Cyclingteam) ontsnapten al na tien kilometer uit het peloton en werden pas diep in de finale weer in de kraag gegrepen door het peloton.

In de sprint die volgde stond geen maat op Groenewegen, die al ruimschoots voor de meet rechtop kon gaan zitten. “Winnen is altijd lekker. Zeker met het oog op de Tour de France”, aldus Groenewegen. “Als ploeg hebben we de hele koers attent gereden. Onderweg hebben we een paar keer geprobeerd om het peloton in waaiers te trekken, maar daarvoor kregen we niet de juiste teams mee. De Ster ZLM Toer ligt ons goed. Mooi dat we hier vandaag weer de overwinning pakken.” De Nederlands kampioen hoopt in de komende dagen nog meer successen te boeken. “Met name in de etappes naar Buchten en Oss hoop ik mee te kunnen sprinten voor de winst.”

Leiderstruien
Proloogwinnaar Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) eindigde in het peloton en behoudt de leiding in het algemeen klassement. Hij gaat morgen in de derde etappe met start en finish in het Limburgse Buchten opnieuw van start in de gele ZLM-leiderstrui. De Sloveen is eveneens koploper in het puntenklassement, dat wordt gesponsord door de provincie Noord-Brabant.

De Fransman Jimmy Turgis werd uitgeroepen tot meest strijdlustigste renner van de dag en kreeg daarvoor de Wim Jeremiasse prijs. Rick Ottema veroverde onderweg de witte trui van Piels Technische Installaties voor het tussensprintklassement.

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


15-06-2017
 
 
Groenewegen oppermachtig in massasprint Ster ZLM Toer
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)