Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kittel en Goncalves winnen in Ster ZLM Toer
 

 

Etappezege Marcel Kittel, eindzege José Goncalves

OSS – De Duitser Marcel Kittel heeft in Oss de laatste etappe van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk gewonnen. De sprinter van Quick-Step Floors toonde zich na 186 kilometer de snelste in een massasprint. Hij sprintte naar de winst voor Nederlands kampioen Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) en Duits kampioen André Greipel (Lotto-Soudal). De leidende positie van Katusha-Alpecin renner José Goncalves kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. Hij is de eerste Portugese eindwinnaar van de Ster ZLM Toer.

“Ik ben erg blij dat ik hier toch nog een overwinning weet te boeken in de Ster ZLM Toer”, toonde Kittel zich na afloop tevreden. “Vandaag hebben we geprobeerd om als ploeg vroeg op kop te komen. Dat heeft heel goed gewerkt. Dat is iets om blij mee te zijn met het oog op de Tour de France. Deze week had ik wat pech, maar dat hoort er ook bij. Vandaag hadden we nog één kans en gelukkig lukte het nu wel.”

Na twee etappezeges, donderdag in Hoogerheide en vrijdag in Buchten, werd Groenewegen ditmaal tweede. Toch was de Nederlandse kampioen ook niet ontevreden. “Ik kwam er niet helemaal overheen. Hij was vandaag gewoon heel sterk”, sprak Groenewegen lovend over Kittel. “Natuurlijk was ik graag met nog een overwinning aan de haal gegaan. En ik zat ook op het wiel van Kittel, maar hij was vandaag gewoon sterker.”

Mooi slot
De eindsprint in de drukbevolkte Raadhuislaan in Oss was de apotheose van een mooie wielerdag, waarin op meerdere fronten volop strijd werd geleverd. Rick Ottema (Baby-Dump) en Joey van Rhee (Destil-Piels) leverden een felle strijd om de witte puntentrui van het Piels Technische Installaties tussensprintklassement. Van Rhee wist in de laatste sprint nog één punt te verzamelen en stelde daarmee zijn trui veilig.

Jasper Hamelink (Metec-TKH) en de Belg Jim Aernouts (Telenet-Fidea) maakten samen met Van Rhee, Ottema, Twan van den Brand en Patrick van der Duin deel uit van de vlucht van de dag. Aernouts hield het langste stand en mocht daarvoor de Wim Jeremiasse prijs voor de meest strijdlustigste renner in ontvangst nemen.

Blije Goncalves
José Goncalves kwam met een brede glimlach over de meet in Oss. Hij greep de eindzege in de 31e editie van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. De Sloveen Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) eindigde als tweede in het eindklassement en de Belg Laurens de Plus (Quick-Step) als derde.

Dylan Groenewegen stelde met zijn tweede plek in de laatste rit zijn eindwinst de rode trui van het Brabant Sport puntenklassement veilig. De Nefkens bergtrui werd in de Ardennen-etappe al in de wacht gesleept door de Belg Daan Soete. Het Fila-ploegenklassement werd gewonnen door de renners van Quick-Step.

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


18-06-2017
 
 
Kittel en Goncalves winnen in Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)