Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kittel, Greipel en Groenewegen topsprinters in Ster ZLM Toer
 

 

Sprintfavorieten Tour de France zetten puntjes op de i in Nederland en België

LIEMPDE – De Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk krijgt de internationale topsprinters Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen aan de start. Met hen kiezen veel van de snelste mannen uit het peloton er opnieuw voor om zich in de Nederlands-Belgische vijfdaagse nog een laatste keer te testen met het oog op de Tour de France. Er doen zeven teams mee aan de Ster ZLM Toer, die begin juli ook aan de start verschijnen van La Grande Boucle. De Ster ZLM Toer start op woensdag 14 juni met een proloog in Westkapelle en eindigt op zondag 18 juni in Oss.

Naast de drie prominente sprinters verschijnen meer renners van naam aan de start van de Ster ZLM Toer. Daarbij ook Jos van Emden. De tijdritspecialist van LottoNL-Jumbo won vorig jaar de proloog van de etappekoers en maakte afgelopen zondag indruk door de afsluitende tijdrit in de Giro d’Italia te winnen. Namens hetzelfde team staan onder meer ook de Sloveen Primoz Roglic, die onlangs nog derde werd in het klassement van de Tour de Romandie, en Tour des Fjords etappewinnaar Timo Roosen ingeschreven.

Meer toprenners
De renners van het Nederlandse topteam zijn slechts enkele van de topnamen op de voorlopige startlijst. Zo zijn op die lijst ook wereldkampioen veldrijden Wout van Aert, voormalig Parijs-Roubaix winnaar Niki Terpstra, Laurens ten Dam, Pim Ligthart en Lars van der Haar te zien. Sprintend zal er voor de wereldtoppers concurrentie te verwachten zijn van renners als Coen Vermeltfoort, Moreno Hofland, Danilo Napolitano, Kenny Dehaes en Michael van Staeyen.

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2017:
Woensdag 14 juni:          1e etappe            Proloog Westkapelle
Donderdag 15 juni:         2e etappe            Tholen - Hoogerheide
Vrijdag 16 juni:                 3e etappe            Buchten - Buchten
Zaterdag 17 juni:             4e etappe            Verviers - La Gileppe
Zondag 18 juni:                5e etappe            Oss - Oss

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


02-06-2017
 
 
Kittel, Greipel en Groenewegen topsprinters in Ster ZLM Toer
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)