Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer
 

 

Opnieuw raak voor Dylan Groenewegen in Ster ZLM Toer

BUCHTEN – Een dag na zijn overwinning in Hoogerheide heeft vrijdag 16 juli Nederlands kampioen Dylan Groenewegen opnieuw toegeslagen in de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. De sprinter van LottoNL-Jumbo toonde zich in Buchten de snelste na een rit van 210 kilometer door de Limburgse heuvels. Hij bleef de Duitse kampioen André Greipel en zijn ploeggenoot Moreno Hofland van Lotto-Soudal voor. Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) blijft leider in het algemeen klassement.

Een kopgroep van acht renners trok al na tien kilometer in de aanval. Dit waren Loic Chetout (Cofidis), Jasper Hamelink (Metec-TKH), Twan van den Brand en Joey van Rhee (Destil-Piels), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen Baloise), Lukas Spengler (Veranclassic), Mark Mcnally (Wanty-Groupe Gobert) en Daan Soete (Telenet-Fidea). De kopgroep kreeg later gezelschap van Robbert de Greef (Baby-Dump) en Berden de Vries (Roompot-NL Loterij).

In de finale stelden de ploegen van de sprinters orde op zaken en grepen zij de laatste vluchters Robbert de Greef, Mark Mcnally en Lukas Spengler in de kraag. Mcnally werd na afloop beloond met de Wim Jeremiasse prijs voor de meest strijdlustige renner van de dag.

‘Perfecte lead-out’
De massasprint in de straten van Buchten werd opnieuw een prooi voor Dylan Groenewegen, die de fel aandringende André Greipel van de zege wist af te houden. De Nederlands kampioen was na afloop in zijn nopjes met de overwinning. “In de laatste kilometers zaten we met de hele ploeg van voren. Mijn ploeggenoten deden een perfecte lead-out. Dan is het mooi dat ik het ook kan afmaken. Dit geeft een goed gevoel richting de Tour de France”, aldus Groenewegen.

Roglic ondanks val toch leider
Leider Primoz Roglic kwam door een valpartij in de finale, waar hij zelf ongeschonden uitkwam, op achterstand binnen. Maar omdat de valpartij plaatsvond in de laatste drie kilometer, kreeg hij dezelfde tijd als de ritwinnaar. Roglic mag daarom ook in de vierde etappe van Verviers naar La Gileppe van start gaan in de ZLM-leiderstrui.

Allegaert wist onderweg de meeste punten te verzamelen voor het bergklassement en mag morgen vertrekken in de Nefkens bergtrui. Joey van Rhee veroverde de meeste punten om na de wedstrijd de witte trui van het Piels-tussensprintklassement in ontvangst te mogen nemen.


Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


16-06-2017
 
 
Opnieuw raak voor Dylan Groenewegen in Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)