Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer
 

 

Portugees Goncalves slaat dubbelslag in Ster ZLM Toer

LA GILEPPE – De Portugese wielrenner José Goncalves van Katusha-Alpecin heeft zaterdag 17 juni de loodzware Ardennen-etappe in de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. Hij rekende op de stuwdam van La Gileppe in de slotmeters af met zijn Belgische medevluchter Laurens de Plus van Quick Step Floors. Door zijn overwinning nam de 28-jarige coureur de leiding over van de Sloveen Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo, die zelf de sprint van de achtervolgende groep om de derde plaats won.

“Ik ben goed in vorm en het team is ook sterk”, zo zei Goncalves na zijn zege. “Daarom ging ik ook voor de gele trui. Ik ben erg blij dat het gelukt is om die te veroveren en ook nog de etappe op mijn naam te schrijven. Vooraf dacht ik dat het mogelijk was. Dat het dan ook lukt, is erg mooi.”

Na een snelle opening van de etappe, waarin het peloton lange tijd uit twee groepen bestond en toch weer samenkwam, kregen zeven renners de ruimte. Dit waren Maxim Belkov (Katusha-Alpecin), Wesley Kreder (Wanty Groupe Gobert), Brian van Goethem (Roompot-NL Loterij), Daan Soete en Quinten Hermans (Telenet-Fidea), Folkert Oostra (Baby-Dump) en Antoine Warnier (Veranclassics). Zij kregen een maximale voorsprong van vier minuten.

Spannende finale
De kopgroep begon echter niet samen aan de finale. Belkov en Warnier bleven over, waarna het klassementsleider Roglic was die wegsprong uit het peloton. Hij kreeg een aantal renners mee, waarna opnieuw een groep van zeven mannen ontstond. De Plus en Goncalves waren twee van hen. Zij reden weg op dertig kilometer van de streep en kregen een minuut voorsprong. Een groep renners sloot daarna weer aan bij Roglic en de anderen, zette de jacht in op het duo, maar wist het gat niet meer te dichten.

Met nog één etappe te gaan, de slotrit die zondag start en finisht in Oss, is het verschil tussen Goncalves en Roglic acht seconden. De Plus staat op tien tellen van de leider.

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


17-06-2017
 
 
Portugees Goncalves slaat dubbelslag in Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)