Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Proloog Ster ZLM Toer
 

 

Sloveen start donderdag als leider in de 2e etappe van Tholen naar Hoogerheide

WESTKAPELLE – In het Zeeuwse Westkapelle heeft de Sloveen Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo de proloog van de 31e Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk gewonnen. De 27-jarige Roglic legde de tijdrit over 7,5 kilometer, waarvan de laatste drie kilometer over de Zeedijk liepen, af in een tijd van 8.04 minuten. Hij realiseerde daarmee een gemiddelde snelheid van 55,8 kilometer per uur.

Roglic was met zijn eindtijd 3 seconden sneller dan nummer twee Marcel Kittel van Quick Step, die een tijd realiseerde van 8.07 minuten. De derde plek was voor Kittel’s ploeggenoot Maximilian Schachmann, die eveneens een eindtijd van 8.07 minuten op de klokken zette.

De Sloveen, die over enkele weken ook van start gaat in de Tour de France, toonde zich erg tevreden met zijn overwinning. “Dit is mijn laatste stap in de voorbereiding op de Tour de France. Ik kom net terug van een hoogtestage in de Sierra Nevada. Dan is het altijd even afwachten hoe mijn lichaam daarop reageert. Deze tijdrit was een belangrijke test en ik ben blij dat die goed is verlopen.”

De renner van LottoNL-Jumbo vertrekt morgen in de ZLM-leiderstrui in de tweede etappe van de Ster ZLM Toer. Dan starten de renners in Tholen en finishen zij na ruim 186 kilometer in het Brabantse Hoogerheide. Roglic: “Wij gaan met de ploeg van dag tot dag bekijken of we de leiderstrui kunnen verdedigen. Het belangrijkste is echter om deze koers goed door te komen.”

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


14-06-2017
 
 
Primoz Roglic snelste in proloog Ster ZLM Toer in Westkapelle
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)