Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer 2017
 

 

Ster ZLM Toer blij met Oss als gastheer slotetappe

LIEMPDE – De Ster ZLM Toer, de koers waarin volgens traditie veel internationale topsprinters zich nog een laatste keer testen in aanloop naar de Tour de France, heeft haar etappeschema rond. Op woensdag 14 juni gaat de vijfdaagse wedstrijd van start met een proloog in het Zeeuwse Westkappele. Vanuit Tholen wordt de volgende dag koers gezet naar Hoogerheide, waarna de etappe Buchten-Buchten op dag drie volgt. De koninginnenrit finisht op zaterdag 17 juni op de stuwdam van La Gileppe en de slotetappe start en finisht in Oss.

“We zijn blij dat we opnieuw een mooi parcours voor kunnen leggen aan het peloton, waarbij verschillende type renners voor hun kansen kunnen gaan”, stelt wedstrijdvoorzitter Anton Ganzeboom. “Met heel veel plezier kijk ik terug op ons bezoek aan Oss in 2016. Je kon aan alles zien dat onze koers daar enorm leefde. Wij hopen dit jaar minstens opnieuw zo’n mooi wielerfeest mee te maken. Dat zal een geweldige afsluiting zijn van onze vijfdaagse topwedstrijd.”

Feest voor sprinters
Met een proloog waarin zij naast de tijdrijders ook al hoge ogen kunnen gooien en drie kansen op een massasprint, valt er voor de rappe mannen weer veel te halen in de Ster ZLM Toer. Ganzeboom: “Voor sprinters is onze koers een feest. Ik hoop dan ook dat renners als Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen, net als in het verleden, de weg naar onze koers vinden. Maar het gaat ook dit jaar zeker niet weer alleen een wedstrijd voor die mannen zijn. De koninginnenrit is als altijd gewoon zeer lastig en de laatste edities hebben wel uitgewezen dat er ook kansen liggen voor de aanvallers.”

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2017:
Woensdag 14 juni:          1e etappe            Proloog Westkapelle
Donderdag 15 juni:         2e etappe            Tholen - Hoogerheide
Vrijdag 16 juni:                 3e etappe            Buchten - Buchten
Zaterdag 17 juni:             4e etappe            Verviers - La Gileppe
Zondag 18 juni:                5e etappe            Oss - Oss

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


10-04-2017
 
 
Ster ZLM Toer blij met Oss als gastheer slotetappe
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)