&

ZVS 1 - ZVV Kawin 1

ZVS Gestel prima start tegen ZVV Kawin

Woensdag 20 september ZVS Gestel is ondertussen drie officiele wedstrijden ver -waarvan één bekerduel- en nu al hebben er vijftien verschillende spelers op het formulier gestaan.De blessuregolf houdt voorlopig nog steeds aan.
Ook tegen Kawin waren er weer drie nieuwe spelers bij de groep.

Zonder de nog geblesseerden Koen van der Zanden, Collin Van Den Berghen Geert Oerlemans en daarbij Rico de Laat op vakantie kreeg men een tegenstander van formaat.
Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat dit duel zeker geen 'makkie' werd en de in redelijke aantallen opgekomen supporters kregen een mooi duel voorgeschoteld. ZVS pakte al snel het initiatief in de wedstrijd en nadat Luuk van Loon (foto met dank aan boxteldigitaal) eerst nog van dichtbij op de keeper stuitte was het in de 5e minuut Mo Gigold die een overtal situatie binnenschoot nadat scheidsrechter Bennacer goed voordeel gaf.

Hierna kwam Kawin beter in de wedstrijd en drukte de Gestelnaren in eigen huis achteruit.
Goed keeperswerk van Joris Schellekens zorgde ervoor dat de voorsprong overeind bleef.
Tot de laatste minuut toen een Gestelse uitbraak van Mo Marouane in eerste instantie nog gekeerd werd maar zijn daaropvolgende breedtepass door Koen Hoek van dichtbij binnen getikt werd.
De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen een prachtige aanval via Mo & Mo bij de tweede paal prima binnen getikt werd door de opstomende Luuk.
De wedstrijd leek hiermee gelopen maar niets was minder waar; binnen een minuut werd een slimme combinatie binnen gepunterd.

De tegenstander uit Vianen bleef in deze fase drukken maar de Gestelse defensie gaf erg weinig weg.
Na een klein kwartier leek het duel opnieuw beslist.
De opgetrommelde sterk spelende Roy Groenendaal onderschepte een aanval en na een combinatie met Mo Gigold schoot hij de belangrijke 4-1 hoog tegen de touwen.
Een gele kaart voor ZVS gaf Kawin echter opnieuw hoop.
Het drietal Nick van der Bruggen - Luuk - Mo stond echter als een huis en zo kwam men de tijdstraf zonder kleerscheuren door.

Met nog ruim vijf minuten te spelen viel de definitieve beslissing; Marouane onderschepte een aanval en bediende Gigold die zuiver de bal in de hoek deponeerde.
Bij een tweede gele kaart kwam de thuisploeg opnieuw in ondertal en bij het veldbetreden van de 4e speler viel alsnog de 5-2.Hierna speelde ZVS het duel gedisciplineerd uit en mag zich -tijdelijk- koploper noemen na twee zeges.Een prima start waar men vorig seizoen bij het debuut in de topklasse na vier duels nog geflatteerd op de hatelijke 0 punten stond.Het is nu zaak om het goede niveau continu te kunnen handhaven.Lukt dit volgende week ook? ZVS moet op de 'kermis-matinee-maandag' dan naar Dinteloord afreizen om aan te treden tegen promovendus VV Prinsland.
De tegenstander degradeerde eerder maar is snel weer teruggekeerd op het topklasse niveau.
Met een nipt gewonnen en evenzo verloren duel nog een onbekende tegenstander.
Hopelijk een nieuw succes voor de blauw-witten.