&

ZVS/Filias 1 - Kawin 1

ZVS/Filias 1 verslaat ook Kawin en maakt zich op voor topper

ZVS kende een prima week. 2 wedstrijden in 5 dagen werden allebei gewonnen waarmee er met vertrouwen kan toegewerkt worden naar de topper 11 dagen tegen CluZoNa'74. Toch had ZVS niet te klagen deze avond want Kawin kreeg toch de meeste mogelijkheden om te scoren maar ZVS liet zien hoe dat moest.

Na de zege in Gorinchem stond nu het thuisduel te wachten met Kawin. Het begin was voor ZVS en kreeg ook wat kansjes. De grootste waren voor Martin de Laat na een goede aanval en een vrije trap van Rico de Laat die door de keeper tot hoekschop werd verwerkt. Daarna speelde ZVS vaak slordig en kon Kawin ook tot enkele kansen komen. Het was aan keeper Joris Schellekens te danken dat het 0-0 stond. Juist nadat Joris een van z'n reddingen verrichtte kon ZVS in de counter wel toeslaan. Martin werd alleen op de keeper van Kawin gestuurd en rondde het goed af: 1-0. Dit gebeurde pas na 19 minuten spelen. Daarna waren de kansen vooral voor Kawin maar het bleef 1-0 tot de rust.

Ook het begin van de 2e helft kenmerkte zich in goede mogelijkheden voor de Utrechters. Toch was het ZVS dat het doelpunt scoorde. Uit een breed gelegde vrije trap van Rico was het Martin die voor de 2-0 tekende. Een paar minuten later scoorde Martin opnieuw, nu na een goede uitworp van Joris. Voor Martin is het daarmee al z'n 3e hattrick van het seizoen in de competitie en nummer 11 in totaal. Uiteindelijk kon Kawin, toen ZVS even met een man minder speelde, dan toch het verdiende doelpunt in een scrimmage scoren: 3-1. 4 minuten voor tijd zette Bas van Kuringen goed door op de achterlijn, zette Thomas Nommensen vrij voor de keeper en tekende voor de 4-1. Daarmee was het verzet van Kawin gebroken. Thomas was even later ook dichtbij z'n 2e maar via de vingertoppen van de keeper eindigde de inzet op de paal. Uiteindelijk wist Rico op aangeven van Koen Hoek in 2 instanties alsnog de ietwat geflatteerde 5-1 eindstand op het bord te zetten. Al had hij ook op aangeven van Thomas ook nog voor de 6-1 kunnen zorgen maar de keeper redde uitstekend van dichtbij. Zo was het misschien niet altijd goed maar met een 5-1 zege kan ZVS toch met vertrouwen toewerken naar de topper volgende week maandag.

Op maandag 12 november is voor ZVS de topper uit tegen koploper CluZoNa'74. De wedstrijd in Sporthal Omganck te Wouw begint om 20:50.