&

ZVS 1 - Totelos 1

Gehavend ZVS/Filias 1 klopt Totelos ruim

Slechts 5 spelers had ZVS 1 tot z'n beschikking. En dan zat coach Johan den Otter nog als wisselspeler op de bank, mocht het nodig zijn. Het bleek allemaal voor niets, want iedereen speelde de 50 minuten vol en wonnen zelfs met 8-3. Een verrassende, maar niet eens een geflatteerde ruime overwinning. ZVS profiteerde vooral van het feit dat Totelos in de slotfase met een man meer ging spelen en daardoor kon ZVS in de slotfase uitlopen naar de 8-3.

Alleen Joris Schellekens, Rico de Laat en Joep van der Meijden waren van de huidige selectie beschikbaar. Dus toverde Johan wat konijnen uit z'n hoge hoed en daaruit kwamen Daan van Dinten en Tim Strijbosch tevoorschijn. Precies 5 man die konden spelen, en dan bood Johan zich zelf dus ook aan als eventuele wisselspeler. Al na anderhalf minuut spelen nam ZVS de leiding nadat Tim met een mooie pass Rico alleen voor de keeper zette en de 1-0 was een feit. Rico kreeg daarna na een goede steekpass van Joep de kans op 2-0, hij schoot op de paal. 2-0 werd het even later toch. Rico zette Tim vrij voor de keeper die fraai het 2e ZVS doelpunt op z'n naam wist te zetten. Toch wist Totelos na 11 minuten spelen uit z'n eerste de beste kans tegen te scoren. Na een actie eindigde de inzet in de lange hoek achter Joris, en in de zelfde minuut moest Joep koppend redding brengen op de lijn. Toch kreeg vooral ZVS de kansen om Totelos op een ruime achterstand te zetten. Tim schoot op de paal en Rico stuitte van dichtbij op de keeper na een mooie aanval. Totelos kwam op 2-2. Nadat er van dichtbij voor open doel nog werd overgeschoten, werd een inzet uit een moeilijke hoek wel gepromoveerd tot de gelijkmaker en in de extra, extra tijd eindigde een niet al te harde inzet via een speler van ZVS in het doel waarmee de Eindhovenaren met een 2-3 voorsprong gingen rusten.

Ook na rust waren de eerste kansen voor Totelos. 2 schoten gingen voorlangs. Tim vond daarna maar weer eens de paal op z'n weg. Hij leverde na 2 1/2 minuut spelen in de 2e helft wel de assist voor de 3-3, die werd gescoord door Joep. Mooi voor Joep om een week na z'n rentree nu ook z'n eerste doelpunt te scoren. Tim leverde ook een assist op Rico die vervolgens aan een leep tikje genoeg had om ZVS weer op voorsprong te zetten: 4-3. Daarna leek Joep na een onderschepping voor de 5-3 te gaan, maar weer stond de paal in de weg. Totelos ging, met nog 6 minuten te gaan, vervolgens met een man meer spelen en ZVS profiteerde daar optimaal van. Joris onderschepte een aanval, Tim kwam aan de bal en liet z'n traptechniek maar weer eens spreken. In het eigen strafschopgebied legde hij de bal in het lege doel aan de andere kant: 5-3. Daarna onderschepte ZVS weer en kwam Joep met een beetje fortuin in balbezit en liep de 6-3 uiteindelijk toch nog makkelijk binnen. Uit en pass van Joep lobte Tim van ongeveer 10 meter ook nog fraai de 7-3 in het lege doel. Zo sloeg ZVS in 3 minuten tijd toe. Toch kwam er ook nog een achtste treffer. Rico onderschepte en rondde uiteindelijk af in de lange hoek waarmee hij, net als Tim, deze avond op 3 doelpunten eindigde. Joep maakte er dus 2. Even leek het er nog op dat Johan dan toch ging invallen voor Joep en dat hij nog even z'n kunsten voor eigen publiek kon tonen. Helaas, het publiek kreeg niet waar het nog om vroeg in de slotfase. Toch kreeg het wel de nodige mooie doelpunten te zien, waarin met name Tim Strijbosch een grote rol in speelde
.
Het is nu winterstop voor het 1e van ZVS. Toch speelt het op vrijdag 4 januari alweer de eerste wedstrijd van de 2e seizoenshelft. In Steenbergen wacht dan FC Cromwiel. Aanvang 20:40.