&

PSV JO15 - DSO JO15

Bram Rovers boekt met PSV JO15 ruime overwinning op DSO JO15

PSV O15 speelde de afgelopen weken drie oefenwedstrijden: de eerste tegen Rot Weiss Essen eindigde in 3-3, de wedstrijd bij Borussia Mönchengladbach in een 0-1 overwinning, en vorig weekend werd in Eindhoven met 4-1 van AZ gewonnen.

Een goede voorbereiding dus op weg naar de eerste officiële wedstrijd. En die stond zaterdag 31 augustus op het programma. Op PSV Campus de Herdgang trad PSV O15 voor een bekerwedstrijd aan tegen DSO uit Zoetermeer. DSO (Door Samenspel Overwinnen) speelt in de reguliere competitie in de 1e divisie, maar juist in dit soort wedstrijden mag er geen sprake zijn van onderschatting. Daarnaast geldt ook voor de jeugd van PSV: de weg naar een echte prijs is in het bekertoernooi het kortst.

Met de nieuwe regels (speeltijd twee keer 40 minuten en 7 wisselmogelijkheden, waarbij ook terug gewisseld mag worden) werd er onder warme omstandigheden iets na 11.00 uur afgetrapt. En amper twee minuten later werd er wéér afgetrapt. Nadat eerst aanvoerder Jason van Duiven op de keeper stuitte en Emir Bars de kwaliteit van het aluminium had getest, scoorde Jason na een steekpass van Isaac Babadi al heel snel de 1-0. PSV bleef duidelijk de sterkste en legde een aantal fraaie aanvallen op de mat. In de afronding was het team van trainer Vincent Heilmann echter minder gelukkig. Mede ook door een aantal knappe reddingen van de DSO doelman. Na een handvol kansen onbenut gelaten te hebben, bracht Jason in de 18e minuut de stand op 2-0 en wederom werd hij door Isaac in stelling gebracht. Vier minuten later werd de wedstrijd beslist en wederom was het Jason die het net wist te vinden na een fraaie aanval. Die begon met een prachtige lange bal van Joëll Gill'ard op Julian Kwaaitaal die vervolgens naar binnen kwam en Jason aanspeelde.

PSV liet ook na deze derde treffer het touw niet vieren en bleef gretig op zoek naar meer treffers. En die kwamen er ook! Met maar liefst een 8-0 stand zochten beide teams even de verkoeling van de kleedkamers op. Na de hattrick van Jason scoorden achtereenvolgend Isaac (assist Elvic Jager), Julian (nadat een voorzet van Reda El Meliani via de voet van Jason voor zijn voeten belandde), wederom Julian (assist Isaac), Isaac (assist Jason) waarna Jason de achtste treffer maakte na een assist van Isaac.

Na rust ging PSV vrolijk door met scoren waardoor er een uitslag met dubbele cijfers uiteindelijk de boeken in ging: 15-0. Jason brak in de 44e minuut de ban in de tweede helft en maakte zo zijn vijfde treffer. Daarna deed ook Isaac weer een duit in het zakje en scoorde met een schitterend stiftje de 10-0 na een assist van Enzo Geerts. Khaled Razak scoorde al koppend na een assist van Isaac de elfde treffer waarna Elvic met een individuele actie de twaalfde maakte. Nadat in de 63e minuut een trap van Enzo op de paal belandde, was Elvic er als de kippen bij om zijn tweede en 13e van PSV te scoren. Tim van den Heuvel kon na een assist van Khaled de 14e goal maken waarna Khaled vlak voor tijd voor het slotakkoord zorgde.

Een bijzonder ruime zege dus in deze eerste bekerronde. Die niet eens geflatteerd was eerlijk gezegd. Tegen een tegenstander ook die gedurende de hele wedstrijd durfde te blijven voetballen en daar ook de complimenten voor moet krijgen. Het niveauverschil was echter te groot vandaag. Komend weekend start PSV O15 met de reguliere competitie. Dan komt FC Utrecht naar Eindhoven toe.