Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel wint wereldwijde dorpsquiz ‘iScout’
 

 

Scouting Boxtel wint wereldwijde dorpsquiz ‘iScout’

Zaterdagavond 2 maart deed een team van ongeveer zestig vrijwilligers van Scouting Boxtel mee aan de iScout. Dit jaarlijks terugkerende evenement lijkt op een dorpsquiz zoals de Boxtelse Quiz, maar speelt zich online af tussen ruim zeshonderd scoutinggroepen van over de hele wereld. Scouting Boxtel versloeg de concurrentie en eindigde op de eerste plaats.

De iScout is een digitale wereldreis, waarin scouts over de hele wereld ingewikkelde vragen beantwoorden en bijzondere opdrachten uitvoeren. Door foto’s van gedane in te leveren worden credits verdiend waardoor de scouts nieuwe vragen mochten beantwoorden. Het aantal goed beantwoorde vragen bepaalde de eindscore. Scouting Boxtel had haar deelnemers verdeeld in twee teams: de eerste groep ging aan de slag met de opdrachten, de tweede groep probeerde zo veel mogelijk vragen te beantwoorden.

Lekker door de wasstraat
Janneke Greunsven coördineerde de ruim veertig vrijwilligers die aan de slag gingen met de opdrachten en geeft aan: ‘zodra we de taken verdelen begint de energie te stromen. Zo mooi om te zien hoe alle vrijwilligers van Scouting Boxtel zijn of haar steentje bijdragen in dit spel. Vanaf de jongste vrijwilligers tot aan de vrijwilligers welke al jaren deelnemen aan de iScout: iedereen is enthousiast, niets is te gek en samen maken we er een fantastische avond van’. Ondanks dat de opdrachten soms zowel bizar als onmogelijk leken, hadden de deelnemers voldoende creativiteit om deze te voltooien. Zo vroegen ze een oud-scout die in Zwitserland studeert om via connecties in de VS aan een ingevulde kruiswoordpuzzel van de New York Times te maken, deden ze tetris met meubels en lieten ze een raket op Mars crashen. Daarnaast werd er door een groepje vrijwilligers gedurende de hele avond gewerkt aan een fantastische wasstraat, waar iedereen na het harde werken lekker doorheen kon lopen om weer helemaal schoon te worden.

Op reis naar Djibouti
Terwijl iedereen eropuit trok om de opdrachten te voltooien werd er in het clubgebouw hard gewerkt aan de vragen. Joost Greunsven coördineerde het vragenteam en vertelt enthousiast: ‘er zaten soms echt pittige vragen bij, maar omdat we dit jaar beter samengewerkt hebben lukte het ons om meer vragen dan gebruikelijk te beantwoorden. Dat zie je terug in het eindresultaat.’ Een van die pittige vragen was bijvoorbeeld ‘Wat hebben de VS, China, Italië, Frankrijk en Japan gemeen? En binnenkort Saudi-Arabië ook.’ Dat bleek Djibouti te zijn, vanwege de legerbases in dit land. Daarnaast ging de reis virtueel naar een boskathedraal in Flevoland, een bewandelbare achtbaan in Seoul en een gehucht in het meest oostelijke puntje van Texas.

Wereldkampioen
De afgelopen jaren eindigde Scouting Boxtel steevast in de top 10, vorig jaar eindigden de club op de tweede plaats. In 2019 wonnen ze voor het eerst en er steeg afgelopen zaterdag dan ook luid gejuich op toen de uitslag binnenkwam en bleek dat ze gewonnen hadden. ‘We zijn wereldkampioen’ gaf een van de aanwezigen vol trots aan. En zo is het maar net.

Deze gezellige avond is niet alleen erg spannend, maar ook goed voor de groepsbinding. Door mee te doen met dit soort activiteiten investeert Scouting Boxtel in de binding van haar vrijwilligers, die elke week uitdagende activiteiten voor de Boxtelse jeugd organiseert. Scouting Boxtel is namelijk dé Scoutinggroep voor Boxtel en omgeving. Scouting Boxtel biedt uitdagende programma's voor kinderen vanaf 5 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen activiteit hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Erik Weug
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


02-03-2024
 
 
Scouting Boxtel wint wereldwijde dorpsquiz ‘iScout’
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)