Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

46e Paasloop 2024
 

 

Koos Verwey wint FAC Paasloop 2024

Koos Verwey heeft maandag 1 april de 46e editie van de FAC Paasloop gewonnen. Koos is al veelvoudig winnaar in Boxtel en won ook maandag afgetekend. Hij finishte bij de M40 op de 10,2 km na 35:44 min. Daarmee was hij bijna 2 minuten sneller dan de winnaar bij de senioren, Martijn Martens die na 37:04 over de finishlijn kwam. Snelste dame werd Amber den Ouden in 45:59 min.
Dit jaar stonden er 251 deelnemers aan de start. Daarvan waren er 46 deelnemers bij de kidsrun en dus ruim 200 atleten aan de 2e start van de dag. Hoewel de zon niet zichtbaar was, was het wel een ideaal loopweer, fris maar droog. Deze omstandigheden, lekker veel deelnemers en gecombineerd met het afwisselende parcours door het buitengebied van Boxtel maakte het weer een succesvolle editie.

Kidsrun
Klokslag 10 uur gingen de jongste deelnemers van start bij de Kidsrun. 46 jonge atleten liepen een ronde van 1200 meter. 
Snelste atleet hier was Wang Mark Dave Apalla van Tilburg Roadrunners. Hij kwam uit in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar. Bij de jongste categorie 6 t/m 9 jaar wist Marvelatleet Xam Wittenberg de eerste prijs te winnen. 

5,4 kilometer
Na de kidsrun was het tijd voor de atleten voor de langere afstanden. De recreatieloop kende een afstand van 5,4 kilometer en gaat over een fraai parcours in het buitengebied van Boxtel. De snelste atleet was hier Tommy van Alphen. De Boxtelse atleet is geen onbekende bij de Boxtelse wedstrijd. Enkele jaren geleden wist hij de FAC Paasloop op de langste afstand te winnen. Dit keer liep hij de halve afstand en was daarmee de snelste op de 5,4 km. Snelste dame van de dag werd Jolanda Visser van Generaal Michaelis voor Meidel van der Velden.
De langste afstand kent het meest fraaie parcours. Dat gaat onder andere over de bekende hooibrug over de rivier de Dommel. Dat parcours is 10,2 kilometer lang.

Meervoudig winnaar
Al vele jaren staat Koos Verweij aan de start van de Boxtelse wegwedstrijd. En in heel veel van die jaren wist de atleet als eerste te finishen. Zo ook dit jaar. De atleet nam vanaf de start de leiding om die niet meer af te staan. Martijn Sanders finishte achter Koos Verweij maar hij wist hiermee te winnen bij de mannen senioren. 

Bij de vrouwen V40 wist een Marvelatlete het podium te bereiken. Hanneke van der Meide finishte achter Marjo Eshuis van Oss Volo. Maar de snelste vrouw werd Amber den Ouden die de 10,2 km liep in 45:59 min. Inge Puts werd bij de vrouwen senioren tweede.

 

Auteur AV Marvel
Meer atletiek nieuws >>>>


01-04-2024
 
 
Koos Verwey wint FAC Paasloop 2024
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)