Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks Oysters - Oysters
 

 

Ducks Oysters in remisse met Oysters

De derby tussen Ducks/Oysters en Oisterwijk Oysters kenmerkte zich door veel strijd, spanning en sportiviteit (ondanks 3 gele kaarten). De beginfase was voor Ducks/Oysters, o.a. via man off the match Teun Soederhuizen kwam er snelheid in het spel en moest Oisterwijk vooral verdedigen. Dit ging ze goed af. Nog sterker de eerste de beste tegen aanval werd de thuisploeg op het verkeerde been gezet door de snelle winger Glenn van Campen.

Uit deze flitsende counter noteerde hij 0-5. Beide teams deden weinig voor elkaar onder, niet vreemd omdat diverse spelers in het verleden hebben samengespeeld door het samenwerkingsverband en elkaar daardoor goed kennen. Dat Ducks/Oysters iets te ver ging in haar dadendrang deed referee Prein besluiten om Stijn van de Loo een gele kaart te geven. Dit betekende 10 minuten een speler minder.  Dit weerhield Ducks/Oysters er niet van om de stand gelijk te trekken. Wout van de Sande maakte een break waardoor Pim van Esch kon scoren: 5-5.  Dezelfde Van de Sande kreeg hierna een gele kaart vanwege een late tackel. Met 2 man meer lukte het Oisterwijk nu wel om een try te scoren: Lucas Poll  brak door de onderbezette verdedigingslijn: 5-10.  Na rust was de volledige bezetting van Ducks/Oysters van korte duur. Nu een gele kaart voor Pim van Esch voor een gevaarlijk beoordeelde tackel. Toch zette Ducks aan om aanvallend iets te forceren. Een snel genomen penalty zaaide verwarring en Niels van der Heyden was er als de kippen bij om de stand gelijk te trekken: 10-10. Hierna werd er niet meer gescoord en was de wedstrijd in evenwicht. Al was het spel van de thuisploeg rommeliger door de gele kaarten en wisselingen. Vooral line outs en scrums stonden onder druk. Beide teams waren het over eens dat een gelijke eindstand van 10-10 (redelijk uitzonderlijk bij rugby) een juiste weergave was van het vertoonde spel. 

Volgende week resteert nog de uitwedstrijd tegen RCE in Eindhoven, de kick off is aan de Vijfkamplaan en staat gepland op 15.00. Hierna de winterstop van 5 weken.

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


10-12-2023
 
 
Ducks Oysters - Oysters
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)