Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks Oysters - Scrumboks
 

 

Ducks Oysters strijdend ten onder tegen Scrumboks

De thuiswedstrijd van Ducks/Oysters tegen Scrumboks uit Tiel werd er een waarbij de aanvallers sterker waren dan de verdedigers. Dit leidde tot een gatenkaas wedstrijd waarin lustig werd gescoord. Jammerlijk was voor de thuisploeg dat de gasten hier slimmer mee om gingen.

Kort na de aftrap zorgde een goede actie van Niels van der Heijden dat Pim van Esch de eerste try kon aantekenen: 5-0. Toen liet de ploeg uit Tiel onder leiding van oud international Richard van de Broek zien dat het slimmer omging met de ruimtes, geplaatste kicks in de hoeken werden op waarden geschat en zorgden ervoor dat Scrumboks in 20 minuten vier keer scoorden: 5-26. De thuisploeg ging door de ondergrens maar herpakte zich en door tries van wederom Pim van Esch, jeugdspeler Hugo Schilder en Niels van der Heijden kwam de stand op 22-26. Ook mede door 2 benutte conversies van Florian Veuger. Kort voor de rust toch nog een try voor de bezoekers. Hierdoor een ruststand van 22-33. In de rust bleken Van Esch en Van der Heijden door blessures niet verder te kunnen. Dit zou zijn weerslag gaan krijgen voor de spelorganisatie. In de 2de helft werd het steeds meer een wedstrijd van de jongens tegen de mannen uit Tiel. Het jonge Ducks/Oysters team was fysiek en kwa ervaring duidelijk de mindere, hier maakte Scrumboks gretig gebruik van door haar fysieke overwicht te gebruiken in de duels en van daar uit tweemaal te scoren: 22-45. De ingevallen Tim Nouwens  scoorde via een slim kickje: 29-45. Hierna werd het fysieke spel van Tiel bestraft met een gele kaart en dus 10 munten straftijd. De man meer situatie werd afgestraft door een sterke actie van de fysiek wel overeind blijvende Mauro Saccomani, waardoor Florian Veuger kon scoren: 36-45.  Ducks/Oysters leek nog op tijd een inhaalslag te maken, echter via een counter scoorde Tiel weer tegen en ondanks een laatste tegen try van Marcel van de Velden was de tijd tekort om de nederlaag te voorkomen. Eindstand 43-52.

Komende zondag een uitwedstrijd tegen het combiteam Wallaby’s/Bokkenrijders. Op sportpark Maassenhof in Venlo-Boekeind is de aftrap om 13.00.

 
 


28-01-2024
 
 
Ducks Oysters - Scrumboks
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)