Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks Oysters - The Wild Rovers
 

 

Ducks Oysters opgelucht door overwinning op The Wild Rovers

De thuiswedstrijd tegen Wild Rovers uit Doetinchem begon voortvarend voor Ducks/Oysters. Max van der Vleuten wist al na een paar minuten door de verdediging te breken en zette de thuisploeg op een 5-0 voorsprong. Toen kort hierna center Marcel van de Velden zijn snelheid benutte om wederom een bres te slaan door de Achterhoekse defensie kwam de score op 12-0.

Hierna bleek de wedstrijd in evenwicht, scrums en line outs gingen gelijk op en Rovers probeerde vooral met haar grote voorwaartsen gevaar te stichten. Dit lukte ze en hierdoor kwamen ze terug tot 12-5. Na een half uur werd center Floris Wijdenes gelanceerd en die wist langs een tweetal verdedigers te slalommen en te scoren. De stand kwam hierdoor op 19-5 omdat Florian Veuger wederom de conversie benutte. Vlak voor rust kwam Rovers toch nog terug met een score en hierdoor werd de ruststand 19-12 en was nog alles mogelijk. Verder werd het steeds meer duidelijk dat de strijd feller werd, de gemoederen raakten verhit en de dienstdoende referee moest regelmatig de spelers tot de orde roepen. Gelijk na half time weer Max van der Vleuten die het goede voorbeeld gaf, zijn snelle score bracht de stand op 24-12. Wild Rovers leverde nu meer pressie met haar zware jongens, Ducks/Oysters was weer meer gevaarlijk in de tegen aanval omdat het snellere jongens in de driekwart lijn had. Een voorbeeld hiervan was Thijs Schilder die een volle sprint vanaf de middenlijn succesvol af ronde door de laatste verdediger van zich af te schudden en de score op 31-12 bracht. Schilder was terug van een blessure, net als Stijn van de Loo en Wout van de Sande. Dit bracht de nodige ervaring en technische kunde weer op peil in het Ducks/Oysters team. Man off the Match Niels van der Heijden zorgde met een mooie solo ervoor dat de stand op 36-12 werd gebracht . De eindstand werd 43-12 door Marcel van de velden die zijn tweede try van de dag scoorde.

Door deze uitslag staat Wild Rovers steviger op de laatste plaats en heeft Ducks/Oysters weer wat lucht gekregen. Komende zondag naar Pigs in Arhem.

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


03-03-2024
 
 
Ducks Oysters - The Wild Rovers
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)