Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taverbo start 2024 met oud-leden- en veteranentoernooi
 

 

Taverbo start 2024 met oud-leden- en veteranentoernooi

In het eerste weekend van het nieuwe jaar stonden er bij tafeltennisvereniging Taverbo direct de nodige activiteiten op het programma, welke verband hielden met het jubileum van de club. 2024 is namelijk het jaar waarin Taverbo haar vijftigjarig bestaan viert. Het feestjaar werd afgetrapt met het jaarlijkse veteranentoernooi en een speciaal oud-ledentoernooi.

Tegelijkertijd met het veteranentoernooi stond afgelopen zaterdag bij Taverbo het oud-ledentoernooi op het programma; een speciaal toernooi, georganiseerd in het kader van het vijftigjarig jubileum van de club. Iedereen die in het verleden ooit lid is geweest van de Boxtelse tafeltennisvereniging kon zich hiervoor inschrijven. Het werd een gezellig weerzien met oude bekenden, van wie sommigen nog altijd regelmatig bij Taverbo langskomen en anderen voor wie het al jaren geleden was dat ze een voet in de speelzaal hadden gezet. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Ronald van Dael, die in de finalepoule Piotr Dylewski voor wist te blijven. Beide heren hebben in het verleden vele competitiewedstrijden gespeeld namens Taverbo en lieten vandaag zien het spelletje nog altijd niet verleerd te zijn.

Het traditionele veteranentoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement, toegankelijk voor tafeltennissers van veertig jaar en ouder. De oudste deelnemers zijn de tachtig inmiddels ruim gepasseerd, maar staan nog altijd hun mannetje achter de tafeltennistafel. Hieruit blijkt maar weer dat tafeltennis een zeer toegankelijke sport is, waar men tot op hoge leeftijd veel plezier aan kan blijven beleven. Het blessurerisico bij tafeltennis is relatief laag en dus is de sport een uitstekende optie als onderdeel van een gezond beweegpatroon. Daarnaast is het een hele sociale sport, zoals ook op deze zesde van januari weer is gebleken. Alle deelnemers, toeschouwers, leden en oud-leden hebben een erg gezellige dag gehad. Tegelijkertijd werd er natuurlijk ook fel gestreden om de prijzen. In de A-poule, met spelers uit de eerste, tweede en derde klasse van de NTTB-competitie, waren de deelnemers aan elkaar gewaagd en dit leverde meerdere fraaie partijen op. De meeste punten werden gepakt door Taverbo’s Martijn Kamstra en Maurits Gommans van Red Stars uit Venray, die beiden slechts één partij verloren. Omdat Martijn het onderlinge duel gewonnen had ging hij uiteindelijk met de beker naar huis. Ook de hoofdprijs in de B-poule ging naar Taverbo. Erik van der Schoot was hier duidelijk de sterkste van het veld.
Na afloop van beide toernooien werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Wilbert van Ruremonde.

Aansluitend aan de prijsuitreiking hield hij eveneens zijn traditionele nieuwjaarsspeech en werd er geproost op het nieuwe jaar. Een jaar waarin er nog vele jubileumactiviteiten op de planning staan.

Website : www.taverbo.nl
Meer tafeltennis nieuws >>>>


06-01-2024
 
 
Taverbo start 2024 met oud-leden- en veteranentoernooi
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)