Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tweede kwalificatiewedstrijd Tabitta
 

 

Tweede kwalificatiewedstrijd Tabitta

De landelijke turnsters van Tabitta hebben er vroeg in het seizoen al 2 kwalificatiewedstrijden op zitten. Afgelopen weekend turnde Wiese van den Eertwegh, junior divisie 1, haar wedstrijd in Alkmaar en reisden Isis van der Heijden, Hailey Kuijten, Diaz Verhoeven, Nienke van Sambeek, Eva Prent, Maud de Bie en Ysa Jongbloets af naar Breda voor hun tweede teamwedstrijd. 

Wiese heeft met trots laten zien dat ze een comeback gaat maken na een seizoen waarin ze door blessures niet volledig op de wedstrijdvloer kon verschijnen. Ze verlengde in beide wedstrijden haar reeks balkoefeningen zonder van het evenwichtstoestel te vallen. De teller staat inmiddels op 14, mede dankzij haar stabiele flikflak en wolfturn. De eerste wedstrijd verraste ze op vloer met een overslag strek die ze nog niet veel had kunnen oefenen en op brug verraste ze zichzelf met een opzwaai naar handstand die harder was dan gedacht. Wiese eindigde als 13de en 14de op de twee kwalificatiewedstrijden. Ze gaat de komende weken hard trainen voor moeilijkere oefeningen en stabiliteit. 

Voor Ysa was het in november haar allereerste wedstrijd. Als jongste van het stel liet ze zien dat ze goed past in dit hoge niveau met een prachtige uitstraling op de vloer en reuzendraaien aan de rekstok. Eva had de eerste wedstrijd een geluksdag waarop plotseling de losse radslag uit stap lukte op vloer, en de overslag op sprong. Diaz behaalde zowel de eerste als de tweede wedstrijd een top 3 klassering op het toestel sprong en liet afgelopen weekend heel dapper de flikflak op de balk zien. Op vloer lukte het Nienke om met een volledig gelukte oefening het derde punt te scoren tijdens de eerste teamwedstrijd in november. Ook op balk was Nienke een sterke aanwinst voor het team. Voor Hailey is de vloer een favoriet toestel waar ze jury steeds weer meeneemt in haar prachtige choreografie, terwijl Isis op het toestel brug haar krachten liet zien. Isis was helaas ziek tijdens haar tweede wedstrijd, dus kon afgelopen weekend alleen op de balk turnen. Maud heeft vooral laten zien dat ze enorme stappen aan het maken is op de trainingen, met onder andere de kippen op de brug die plotseling lukten in november tijdens de eerste teamwedstrijd.  

Voor de jonge turnsters van niveau 2 waren de zenuwen afgelopen weekend sterk aanwezig, waardoor het een en ander helaas niet op zijn plek viel zoals op de trainingen. Dit zijn echter ook belangrijke momenten in de sport waar we met zijn allen van kunnen leren. We blijven in elkaar geloven en we geven nooit op! We kijken met zijn allen uit naar het Kersttoernooi dat op 6 en 7 januari plaats zal vinden in Nijmegen. 

Auteur Eva Roos
Meer Tabitta nieuws >>>>


10-12-2023
 
 
Tweede kwalificatiewedstrijd Tabitta
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)