Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Esmee en Wiese plaatsen zich voor de halve finale van het NK turnen.
 

 

Esmee en Wiese plaatsen zich voor de halve finale van het NK turnen.

In het weekend van 27 en 28 januari vond de derde en laatste kwalificatie plaats in Heerenveen. Een aantal turnsters van Tabitta konden zich tijdens deze wedstrijd plaatsen voor de halve finale van het Nederlandse Kampioenschap.


Op zaterdag 27 januari mochten Jade Roovers en Esmee Komen (senioren derde divisie) al vroeg in actie komen. Zij begonnen beiden sterk op het onderdeel sprong. Jade heeft sinds lange tijd weer een tsukahara gesprongen, een sprong met hoge moeilijkheid. Dit leverde haar op dit onderdeel het derde punt van de wedstrijd op. Ook op brug en vloer liet Jade zien goed in dit niveau thuis te horen. Op brug behaalde zij het vierde punt en op vloer het derde cijfer van de wedstrijd. Allround eindigde zij op een nette achtste plek. Helaas kon zij de vorige kwalificatiewedstrijd niet volledig turnen, wat haar de doorstroming naar de halve finale heeft gekost.
Esmee turnde een stabiele wedstrijd. Vooral op het onderdeel balk liet zij zien dat zij haar zenuwen goed onder controle kon houden. Op dit onderdeel behaalde zij de derde score van deze wedstrijd. De rest van de onderdelen turnde Esmee ook binnen de top 10, wat haar allround een knappe zesde plek opleverde. Esmee stroomt hiermee als twaalfde door naar de halve finale van het Nederlandse kampioenschap.


Later op de middag mocht Wiese van den Eertwegh, junior eerste divisie turnster, haar derde kwalificatiewedstrijd turnen. Ook Wiese begon op het onderdeel sprong. Wiese is tijdens de trainingen hard aan het werken om haar moeilijkheid omhoog te krijgen. Deze wedstrijd kwam nog net te vroeg om een hogere moeilijkheid op het onderdeel sprong te laten zien. Op balk liet Wiese mooi stabiel turnen zien, wat haar op dit onderdeel de derde score van de wedstrijd opleverde. Zij verlengde hiermee haar reeks wedstrijden zonder een val van dit evenwichtstoestel met 16! Wiese eindigde allround op een mooie twaalfde plek, wat net genoeg was voor doorstroming naar de halve finale van het Nederlandse kampioenschap.  


De halve finale van het NK vind plaats op 23 maart in Purmerend.

Auteur Eva Roos
Meer Tabitta nieuws >>>>


28-01-2024
 
 
Esmee en Wiese plaatsen zich voor de halve finale van het NK turnen.
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)