Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Zilver voor Tabitta bij kwalificaties
 

 

Zilver voor Tabitta bij kwalificaties

Op 20 en 21 januari turnden de turnsters van Tabitta in niveau 2 en supplement D hun laatste kwalificatiewedstrijden. Hiervoor reisden ze met 10 turnsters dubbel zoveel publiek af naar Tilburg. 

Hailey Kuijten (pupil 3) turnde dit seizoen in een gecombineerd team met TopTurnen Zuid uit Den Bosch. Isis van der Heijden (pupil 3) kon ditmaal door ziekte het team helaas niet komen versterken. Hailey liet een mooie yurchenko (arabier flikflak op het sprongtoestel) en arabier zien op sprong. Met name op brug liet ze vooruitgang zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zowel op balk en vloer moest ze helaas 2 vallen incasseren, maar al met al was het een fijne wedstrijd.
Na Hailey was het de beurt aan het team dat volledig uit turnsters van Tabitta bestaat: Diaz Verhoeven (pupil 3), Nienke van Sambeek, Eva Prent, Maud de Bie (pupillen 2) en Ysa Jongbloets (pupil 1). Eva heeft ondanks moeilijke omstandigheden laten zien dat ze in staat is om onder druk toch vooruitgang te laten zien. Ze turnde mooi rustig op de balk en elegant op de vloer. Maud had bij de trainingen hard geoefend op de overslag salto op vloer. Jammer genoeg lukte het op het moment suprême niet om het te laten lukken, maar dat komt de volgende keer zeker goed. Ysa verraste iedereen met een uitstekende oefening op de lusjes, waarin haar reuzendraaien in één keer lukten. Op vloer zette ze daarnaast een geweldige oefening neer waarin voor het eerste haar losse radslag lukte en alles op zijn plek viel. Ook Nienke straalde op de vloer en liet zien goed in dit hoge niveau te passen. Ze scoorde het hoogste punt op de brug van het team. Diaz was van begin af aan een sterke schakel in het team. Hoewel het niet helemaal haar dag was, bewees zij ook wederom goed mee te kunnen op het niveau met een mooie flikflak op de balk en een zeer goede vloeroefening.

De dames in supplement D konden een plek veroveren in de regionale finales door zich in één van de twee wedstrijden goed te plaatsen in de ranking. Ook konden zij zich al plaatsen voor regionale toestelfinales. Cailynn Langenhuijsen en Maeve Daniëls (beide Jeugd divisie 2) kwamen bij de eerste wedstrijd in actie. Cailynn scoorde met de hoogste D score van de dag op vloer uiteindelijk het vijfde hoogste punt. Op ditzelfde toestel kreeg Maeve complimenten van de jury over haar gymnastische sprongen die prachtig in spagaat waren geturnd. Helaas viel het op de andere toestellen niet helemaal op zijn plek. Desondanks mogen Maeve en Cailynn terugblikken op een wedstrijd waarin persoonlijke doelen behaald zijn.

Even later was het de beurt aan Maissam Bezbiz en Ninthe Scheffer (junioren divisie 3). Maissam liet een gave nieuwe choreografie zien op de vloer waar de jury van onder de indruk was. Maissam is nog herstellende van een longontsteking, wat haar belemmerde in haar prestatie. Desondanks vocht ze door en turnde ze naar omstandigheden een goede wedstrijd. Ze scoorde knap het 3e punt op sprong en eindigde op een 9e plaats allround. Ninthe zat daarentegen helemaal in haar sas. Haar stabiliteit op balk zorgde voor het hoogste punt van de wedstrijd op dit toestel en ook op vloer blonk ze uit met het 3e punt. Dankzij een goede sprong en brugoefening mocht ze het podium betreden en kreeg ze de zilveren medaille omgehangen. We hopen snel te weten te komen of de dames zich hebben kunnen plaatsen voor de volgende ronde en of ze deel mogen nemen aan toestelfinales.

 
 


21-01-2024
 
 
Zilver voor Tabitta bij kwalificaties
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)