Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Defence Center Boxtel breidt uit
 

 

Defence Center Boxtel breidt uit

Defence Center Boxtel is een jonge onderneming die sinds een kleine 3 jaar bezig is om zich als school te profileren op het gebied van taekwon-do, boksen en kickboksen. De successen blijven zich maar opstapelen, met als gevolg dat steeds meer mensen zich aanmelden en met enthouiasme zijn gaan sporten.

Hun uitvalbasis, de kleine gymzaal bij Brede School Wilgenbroek, bleek al snel te klein voor de hoeveelheid leden en hun ambities. Er moest uitgekeken naar een nieuwe trainingscentrum en die werd gevonden….. in de Baroniestraat. Helaas bleek de zaal niet geschikt om direct erin te trekken. Enorm veel leden, ouders van jeugdleden en uiteraard inclusief de professionele trainers Atmane Qoubbane en Nabil Loubann trokken de stoute schoenen en begonnen te klussen, verbouwen, strippen en te sauzen.
Nu is het dan eindelijk zover….. DCB gaat over naar de Baroniestraat 105c, alwaar meer mensen kennis kunnen maken met deze groeiende sport(club).

Over groeien gesproken….. sabum Atmane wil ook in zijn vaardigheden en kennis blijven groeien. Daarom is hij een opleiding gestart om Tigers LSE instructeur te worden. Met dit certificaat kan hij de allerjongste deelnemers meenemen in de basis van taekwon-do. Op een speelse manier worden de zeer jonge peuters en kleuters meegenomen in, wat later zeer waardevol kan zijn voor, hun ontwikkeling.

Het unieke van Tigers LSE. Het bestaat, naast de eigen lesinhoud van Defence Center Boxtel,  ook jog uit 6 thema's welke belangrijk zijn in de groei en opvoeding van elk kind:
1. Omgaan met vreemden
2. Omgaan met pestgedrag
3. Samenwerken en leiding geven
4. Omgaan met gevaren (vuur, verkeer, water)
5. Gezondheid, voeding en bewegen
6. Wereld en klimaat

Zondag slaagde Qoubbane na een theorie examen met veel praktijkvoorbeelden met vlag en wimpel voor de eerste drie onderdelen. In juni zal dit naar alle waarschijnlijkheid ook lukken voor het tweede gedeelte, waar dan de laatste drie onderdelen centraal staan.

Sabum Atmane is dan ook bezig om de basis te leggen voor iets wat vrij uniek is in Boxtel en omstreken…. Lesgeven aan zeer jonge kinderen in het taekwon-do. Defence Center Boxtel breidt dus uit…… zowel in gebouw als in mindset.

Geïnteresseerden in deze sport kunnen altijd twee proeflessen volgen om te zien of ze later ook eens willen stralen in de ring onder begeleiding van twee zeer ervaren, vriendelijke en fanatieke instructeurs. Naast taekwon-do mag er voor het zelfde geld ook mee worden mee gedaan aan:

Boksles                op maandag van 19.30 uur tot 20.30 uur (vanaf 10 jaar)
Kickboksles        elke donderdag van 18.30 – 19.30 uur (vanaf 6 jaar tot 13 jaar) en
elke donderdag van 19.30-20.30 uur (vanaf 14 jaar)
Taekwon-do      elke dinsdag en vrijdag van 18.30- 19.30 uur. (Vanaf 5 jaar tot 13 jaar) en
elke dinsdag en vrijdag  van 19.30- 20.30 uur (vanaf 14 jaar)
Ladies Only        elke woensdag van 19.00- 20.00 uur kickboksen (vanaf 13 jaar)
elke woensdag van 20.00- 21.00 uur boksfit  (vanaf 18 jaar)
(enkel voor dames, les van een vrouwelijke instructrice.)
Alle lessen vinden plaats in de nieuwe dojang in de Baroniestraat 105c in Boxtel. Meer informatie via info@defencecenterboxtel.nl, www.defencecenterboxtel.nl of 06-30958982.

Auteur: Ralph Dikmans
Meer Defence Center Boxtel nieuws >>>>


25-03-2024
 
 
Defence Center Boxtel breidt uit
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)