Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Essche Boys 1 - Buren 1
 

 

Essche boys wint wederom met kleinste verschil.

Esch: zondag 24 maart stond voor Essche Boys de thuiswedstrijd tegen vestingstad Buren op het programma. Al vroeg in de wedstrijd blijkt dat Essche Boys het overwicht heeft in balbezit en kiest Buren ervoor om wat verder in te zakken en probeert het zo de ruimtes klein te houden.
De eerste grote mogelijkheid voor Essche Boys volgt na een combinatie tussen Lars van Wanrooij en Luuk Wolfs waarbij van Wanrooij wolfs wegstuurt met een diepe bal, hij is zijn tegenstander te snel af maar hij ziet zijn inzet links naast de goal van Buren stuiteren.

Verder ligt het baltempo vaak te laag waardoor er weinig echte mogelijkheden gecreëerd worden door Essche Boys. In de 25ste minuut is het Julio van Ginkel die na zijn actie op rand zestienmeter met een grove sliding wordt neergehaald. De vrije trap die volgt wordt door Jasper Vorstenbosch over de muur geschoten maar de keeper van Buren kan deze inzet nog net keren en tot een hoekschop verwerken.

Het enige gevaar van Buren in de eerste helft volgde uit een hoekschop die met wat hulp van de wind gevaarlijk indraaide, maar Essche Boys keeper Bart Spooren wist deze met een goede vuistslag nog te keren. Hierdoor bleek de 0-0 stand tevens de ruststand.

In de tweede helft begint de wedstrijd gelukkig met meer spektakel in de 46ste minuut wordt een hoekschop van Jasper Vorstenbosch nog weggekopt maar beland opnieuw bij Vorstenbosch, hij brengt de bal opnieuw in met een strakke voorzet die Lars van Wanrooij bereikt, die de bal knap in de korte hoek weet te koppen voor een 1-0 voorsprong.

Hierna blijft Essche Boys aanzetten en is het opnieuw Luuk Wolfs die weggestuurd wordt over de rechterflank maar ook nu gaat zijn inzet in de één-op- één net links naast de verkeerde kant van de paal.
Even later werd de behendige Julio van Ginkel diep gestuurd, hij snijdt goed naar binnen en wordt onreglementair gestuit door de laatste verdediger van Buren maar de scheidsrechter vergat hier de bijbehorende kaart uit te delen. Even later wordt er in de zestienmeter van Buren opnieuw een harde overtreding gemaakt op van Ginkel door de doelman van Buren, maar ook dit wuift de arbiter van dienst weg.

Na een snelle uitbraak lijkt de mee ingeschoven Martijn Kluijtmans de wedstrijd dan alsnog in het slot te gooien maar zijn directe schot uit de voorzet kon nog gekeerd worden door de doelman van Buren.
Waar Essche Boys het na laat om de wedstrijd te beslissen krijgt de tegenstander met dit kleine verschil altijd nog de kans en ook deze wedstrijd bleek dit het geval maar de aanvaller van Buren schoof de bal van dichtbij gelukkig rechts naast de paal.

Hierdoor wist Essche Boys opnieuw een wedstrijd met het kleinste verschil over de streep te trekken en blijft het stevig op de derde plaats staan.
Aankomend weekend staat er geen competitiewedstrijd op het programma vanwege de Paas onderbreking. 

De eerstvolgende wedstrijd voor Essche Boys is op zondag 7 april om 14 uur in den Bosch tegen Wilhelmina.

Auteur Jasper Vorstenbosch
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


24-03-2024
 
 
Essche Boys 1 - Buren 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)