Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Essche Boys 1 - HRC`14 1
 

 

Essche Boys 1 gaat winterstop in met overwinning op HRC`14 1

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Essche boys tegen het laag geklasseerde HRC’14, dat een weerzien betkende met Rene van der Putten die in het verleden trainer is geweest van Essche Boys. Bij een winst partij en gunstige uitslagen op andere velden zou essche boys zichzelf nog als herbstmeister kunnen kronen. De winstpartij kwam er, de andere gunstige uitslagen helaas niet.

Ondanks de vele regen van afgelopen tijd lag het hoofdveld er goed bij en begon Essche boys sterk aan de wedstrijd, Lars van Wanrooij kreeg al snel een grote schietkans toen de keeper een bal niet goed verwerkte, alleen schoot hij deze hard en hoog over. Na een goed eerste 10 minuten werd Essche boys slordiger en kwam HRC’14 ook wat beter in de wedstrijd, verder dan een vrije trap op rand 16 die ze hoog over schoten kwamen ze echter niet. Na een goede actie van Luuk Wolfs kon hij alleen worden gestopt doormiddels van een overtreding. De vrije trap die volgde kon vogelvrij worden binnengekopt door Quint den Ouden bij de tweede paal, 1-0 voor Essche boys. Dit was ook weer tevens het startsein om het goede voetbal vanuit de eerste 10 minuten weer op te pakken. Een paar minuten later kwam de bal voor de voeten van Lars van Wanrooij, na goed drukken zetten van Essche Boys en die wist wel raad met dit buitenkansje, hard en hoog schoot hij de 2-0 tegen de touwen. Het werd nog mooier voor de rust, want na een goed opgezette over meerdere schijven legde Luuk Wolfs de bal panklaar neer voor Quint den Ouden die hiermee zijn tweede van de middag maakte.

Na de rust bleef Essche boys veel de aanval zoeken, echter was het vaak nog net een verdediger of de keeper die er tussen kon komen. Zo waren er meerdere kansen voor de buitenspelers Luuk Wolfs en Julio van Ginkel, maar kon een hard werkend HRC ze van het scoren afhouden. De tweede helft heeft de verdediging onder leiding van het centrale duo Tim van Velthoven en Martijn Kluijtmans geen enkele kans meer weggegeven. Na 60 minuten werden de eerste spelers met lichte pijntjes gewisseld door de grote bank die we vandaag tot onze beschikking hadden, ook met twee gretige A-junioren in het veld bleef Essche boys de aanval zoeken. Dit leidde uiteindelijk tot de 4-0 van Stan van Overbeek, na een goede aanval over de linkerkant hoefde hij alleen nog maar zijn schoen tegen de bal aan te zetten en verdween deze in het lege goal. Hiermee maakte hij zijn eerste goal in EB1. Het had nog mooier kunnen worden want ook Liam Rovers kreeg nog een grote kans op de 5-0 echter schoot hij helaas met links in het zijnet. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af en kon Essche boys  met een goed gevoel de winterstop in. Zodoende kreeg de jarige trainer cadeau wat die vooraf gevraagd had en dat waren 3 punten.

Essche boys sluit de eerste competitie helft af met een knappe 2e plek op de ranglijst, met op dit moment 1 punt achter koploper ODC. DVG staat op dit moment op plek 3 met twee punten minder, echter hebben zij ook 1 wedstrijd minder gespeeld. Op 4 februari hervat Essche Boys de competitie met een uitwedstrijd tegen RKKSV.

Auteur Jasper Vorstenbosch
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


10-12-2023
 
 
Essche Boys 1 - HRC`14 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)