Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Essche bosch 1 - RKVSV 1
 

 

Essche boys verliest belangrijke punten in thuisnederlaag tegen RKVSC uit Velddriel.

Esch: Na de belangrijke derby overwinning van vorige week uit bij DVG stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen RKVSC uit Velddriel op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plaatsen.

Aan het begin van de wedstrijd is Essche Boys de betere ploeg en heeft het meer overwicht in balbezit en breken zij via Julio van Ginkel een aantal keer gevaarlijk door over de zijkant. Een pass van de rechterflank van van Ginkel levert de eerste mogelijkheid op voor Essche Boys, maar de inzet van Jasper Vorstenbosch kan door een Velddrielse verdediger nog voor de doellijn weggewerkt worden. Daarna is het Luuk Wolfs met een goede actie om zijn directe tegenstander heen, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Velddriel.

Velddriel wordt voor het eerst gevaarlijk via een kopbal van spits Johny de Nies die voorlangs gaat. Ook hierna blijft Essche Boys het overwicht houden in balbezit maar weet het te weinig gevaar te stichten uit de ruimte die er ligt op de flanken. Een schot van Quint den Ouden van rand zestienmeter gaat rechts naast het doel en een inzet van Lars van Wanrooij beland in het zijnet.Een volgende uitbraak van Velddriel blijkt wel meteen trefzeker, de doorgeschoven nummer 10 komt vrij op de rechterflank en zet een actie in waarna hij met een lage voorzet de bal bij Johny de Nies krijgt die deze rustig in de linkerhoek van het doel schuift.  
Na deze tegenvaller lijkt Essche Boys wat van slag en niet veel later is het opnieuw Johny de Nies die denkt te scoren vanuit een kopbal maar de aangever bleek zich ditmaal in een buitenspelpositie te bevinden. Hierdoor bleef de 0-1 stand op het bord staan voor het rustsignaal.

Aan het begin van de tweede helft neemt Esche Boys opnieuw het initiatief en komen zij er een aantal keer via de flanken doorheen en wederom werd een inzet van Vorstenbosch na een afvallende bal op de doellijn gekeerd door een Velddrielse verdediger. Dit doortastende verdedigen van Velddriel blijft de gehele wedstrijd standhouden, steeds is het wel weer een verdediger van Velddriel die zich voor een schot of mogelijkheid tot het creëren van kansen gooit en zo de voorsprong weet te behouden.

Ook stond de keeper van Velddriel meermaals goed opgesteld, eerst weet hij redding te brengen op een inzet vanuit een vrije trap van Vorstenbosch en daarna reageert hij goed op een schot in de korte hoek van de ingevallen “Essche” stormram Sven Schoemacher. Uit de opvolgende corner kan Lars van Wanrooij de bal inkoppen maar ook hier stond de keeper goed gepositioneerd om deze inzet te neutraliseren.
In de slotfase gaat Essche Boys over tot alles of niets voetbal en speelt het met veel spelers voor de bal maar uit de opportunistische ballen weten zij geen mogelijkheden meer te creëren. Uit een uitbraak over de linkerflank is het de technische en fysiek sterke buitenspeler van Velddriel die opnieuw te sterk is voor zijn directe tegenstander en zo een één-op- één situatie voor zichzelf creëert waarin hij koelbloedig blijft en zo de 0-2 eindstand weet te noteren.

Door deze nederlaag moet Essche Boys de tweede plaats opnieuw afstaan aan DVG en is het gat met koploper ODC opgelopen tot 7 punten. En zien zij het gat met plek 4 en 5 op de ranglijst kleiner worden.
Volgende week moet Essche Boys zich zien te revancheren in de strijd om de promotieplaatsen, hiervoor staat op het programma een uitwedstrijd bij SC Elshout de aftrap op sportpark den Donk is om 14 uur.


Auteur Jasper Vorstenbosch
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


10-03-2024
 
 
Essche bosch 1 - RKVSV 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)