Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

SC Elshout 1 - Essche Boys 1
 

 

Essche Boys wint uitwedstrijd bij SC Elshout.

Esch: Na de nederlaag van vorige week tegen RKVSC Velddriel moest Essche boys zondag 17 maart zich revancheren om mee te blijven strijden om de promotieplaatsen. Hiervoor stond de uitwedstrijd bij SC Elshout op het programma.

Aan het begin van de wedstrijd heeft Essche Boys het overwicht in balbezit maar is het erg slordig en weet het niet goed met de geboden ruimtes om te gaan. Na ongeveer 20 minuten maakt Lars van Wanrooij een actie in de zestienmeter van Elshout en legt hij de bal terug op Jasper Vorstenbosch zijn schot in de benedenhoek kan met een uitstekende reflex van de doelman van Elshout nog gekeerd worden. Dit zal de eerste van vele uitstekende reddingen zijn van de uiteindelijke man of the match.

In de 25ste minuut krijgt Essche Boys de uitgewezen mogelijkheid om de score te openen, Julio van Ginkel wordt weggestuurd over de linkerflank en onreglementair gestuit op de rand van het zestienmeter gebied.
De scheidsrechter besluit de bal op de penaltystip te leggen, waar Lars van Wanrooij zicht plaatst achter de bal is het opnieuw de doelman van Elshout die deze inzet met een knappe redding weet te keren.
Aan de andere kant krijgt de thuisclub een kans in de scrimmage maar ook hier staat Essche Boys doelman Bart Spooren goed opgesteld om deze inzet te pareren waardoor de 0-0 stand ook de ruststand blijft.
Na de onderbreking komt Essche Boys beter uit de kleedkamer is het feller in de duels en heeft het meer controle over het eigen positiespel. Dit levert eerst twee kansen op voor Luuk Wolfs maar beide keren weet de doelman van Elshout redding te brengen, daarna volgt mogelijk zijn mooiste redding van de wedstrijd, op een schot uit de draai van Lars van Wanrooij is het opnieuw de doelman die met zijn lange reikwijdte de bal uit de hoek weet te tikken.

In de 70ste minuut is het dan eindelijk raak voor Essche Boys na een onderschepping door goed doorjagen op de linkerflank speelt Pim Laansma, Julio van Ginkel aan die knap doordraait en behendig en sterk is en hierdoor de laatste man van Elshout passeert en daarna koelbloedig de bal in de linkerbenedenhoek plaatst en zo de score opent.

Voor dat het slotoffensief van SC Elshout inging kreeg Essche Boys via Vorstenbosch en van Wanrooij nog twee mogelijkheden vanaf rand zestienmeter maar beide schoten gingen over het doel en een stiftje van de ingevallen Willem Heijnen ging net naast het doel van Elshout.
De laatste 10 minuten stonden daardoor vooral in het teken van lange ballen vanuit achteruit van Elshout en zelfs een doorgeschoven doelman bij een aantal standaardsituaties, maar waar hij met zijn reddingen man of the match werd kon hij zich niet onsterfelijk maken en bleef de 0-1 stand op het bord staan.
Koploper ODC en nummer twee DVG maakte beide geen fout, wel werd het gat met plek 4 op de ranglijst groter en hierdoor blijft Essche Boys stevig staan in de top 3 van de ranglijst.

Volgende week zondag staat een thuiswedstrijd voor de Boys op het programma zij ontvangen dan Buren de aftrap staat gepland voor 14.00 uur.

Auteur Jasper Vorstenbosch
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


17-03-2024
 
 
SC Elshout 1 - Essche Boys 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)