Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

vv DVG 1 - Essche Boys 1
 

 

Essche Boys wederom de sterkste in gemeentelijke derby bij DVG in Liempde.

Liempde: Het waren ideale weersomstandigheden voor een mooi gemeentelijk affiche tussen de nummer twee DVG uit Liempde en nummer drie Essche Boys. Het verschil op de ranglijst bedroeg slechts één punt voor aanvang van de wedstrijd dus naast de eer stond er het nodige op het spel.

Al in de 2e minuut van de wedstrijd krijgt de uitploeg Essche Boys een goede kans om op voorsprong te komen op het kunstgras bij DVG. Het is linksbuiten Julio van Ginkel die met een soepele lichaamsschijnbeweging zijn directe tegenstander te snel af is en hierdoor kan doorlopen richting DVG-keeper Merijn Verhoeven die weet echter met zijn voet de inzet van, van Ginkel nog te keren.

Na deze flitsende opening van Essche Boys is het vooral DVG wat het balbezit heeft en probeert via de
buitenspelers Teun Welvaarts en Jurre van Veghel gevaarlijk te worden. In de 8e minuut van de wedstrijd breekt Jurre van Veghel op snelheid vanaf de middenlijn door de Essche Boys verdediging maar twee verdedigers van Essche Boys weten hem nog net te hinderen voordat hij vrij kan doorlopen.
Uit de vrije trap die hieruit voorkomt krult Teun Welvaarts de bal op het Essche doel maar hij ziet zijn inzet op de paal uiteenspatten.

Wat volgt in het restant van de eerste helft is vooral een wedstrijd met veel strijd en duels zonder dat er echte mogelijkheden beiderzijds gecreëerd worden. Net voor rust stuurt Lars van Wanrooij met een goede steekpass Essche boys rechtsbuiten Luuk Wolfs weg maar, met een uiterste inspanning weet de linksback van DVG de bal nog weg te werken voor Wolfs tot een schietkans kan komen.

Na de rust volgt een ander wedstrijdbeeld en blijkt DVG minder overtuigend in balbezit en staat de Essche organisatie goed waarna zij verschillende keren gevaarlijk weten uit te breken. In de 71e minuut komt Essche Boys op een 0-1 voorsprong een ingooi vanaf de rechterflank bereikt Lars van Wanrooij die met een knappe actie meerdere DVG-spelers te slim af is en vanaf de achterlijn de bal terug legt op de ingeschoven Jasper Vorstenbosch, die kan na zijn aanname de bal droog in de linkerhoek langs DVG-keeper Verhoeven schuiven voor de openingstreffer.

Kort daarna is het Julio van Ginkel die zich vrijspeelt met een actie over de rechterflank en de bal terug legt op Lars van Wanrooij maar zijn inzet gaat over het doel.
Even later lijkt Essche Boys dan toch op een 0-2 voorsprong te komen opnieuw is Essche Boys sterker en feller in het duel om de tweede bal en wordt Luuk Wolfs weggestuurd hij rond knap af in de korte hoek maar even later wordt de treffer toch afgekeurd vanwege buitenspel.

DVG probeert tevergeefs een aansluitingstreffer te forceren maar het blijkt onzorgvuldig in het opzetten van kansen, en komt niet door het verdedigende blok van Essche Boys.
In de 85ste minuut wordt opnieuw Luuk Wolfs weggestuurd voor een Essche uitbraak hij blijft knapt voor zijn directe tegenstander en komt zo in een één-op- één situatie met DVG-keeper Verhoeven maar die weet met zijn hoofd redding te brengen op de inzet van Wolfs waardoor de wedstrijd tot het einde toe zijn spanning behoudt maar het DVG niet lukt om tot een kans op de gelijkmaker te komen.
Daardoor blijkt Essche Boys opnieuw het sterkste team in een gemeente derby en topper in de 4e klasse D en neemt het door dit resultaat de tweede plaats over van directe concurrent DVG.
Doordat koploper ODC uit bij Wilhelmina in den Bosch geen fout maakte blijft de achtstand van Essche Boys op ODC vier punten.

Aanstaande zondag speelt Essche Boys een thuiswedstrijd tegen RKVSC uit Velddriel de aftrap staat gepland voor 14 uur.

 

Auteur Jasper Vorstenbosch
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


03-03-2023
 
 
vv DVG 1 - Essche Boys 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)